Coronavirus: Reapariţii „foarte semnificative” ale focarelor în Europa, avertizează OMS/ Sistemele de sănătate ar putea fi împinse la limită

Europa a înregistrat o creştere a cazurilor săptămânale de Covid-19 pentru prima dată în luni, deoarece restricţiile pentru combaterea virusului sunt uşurate, spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii , relatează BBC.

4134 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Reapariţii  „foarte semnificative” ale focarelor în Europa, avertizează OMS/  Sistemele de sănătate ar putea fi împinse la limită

Coronavirus: Reapariţii „foarte semnificative” ale focarelor în Europa, avertizează OMS

În 11 ţări, care nu au fost numite, transmisia accelerată a dus la reapariţii „foarte semnificative”, a declarat directorul regional al OMS, Hans Henri Kluge.

El a spus că avertizmentele sale despre riscul de reapariţie au devenit realitate. Dacă este lăsat necontrolat, sistemele de sănătate vor fi „împinse în dificultate”. Peste 2,6 milioane de cazuri de Covid-19 şi 195.000 de decese au fost raportate în regiunea europeană a OMS, care acoperă 54 de ţări şi şapte teritorii din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.

"De câteva săptămâni, am vorbit despre riscul de reapariţie, deoarece ţările ajustează măsurile", a declarat joi, Kluge, la o conferinţă de ştiri virtuală.

„În mai multe ţări din Europa, acest risc a devenit acum o realitate - 30 de ţări au înregistrat creşteri a cazurilor cumulate în ultimele două săptămâni. În 11 dintre aceste ţări, transmisia accelerată a dus la o înviere a focarului foarte semnificativă, care, dacă este lăsată necontrolată, va împinge sistemele de sănătate la limită din nou”, a adăugat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici