Departamentul de Situaţii de Urgenţă a emis o alertă privind nivelul de răspândire a noului coronavirus

  • DSU a emis un mesaj de tip RO-Alert privind nivelul de răspândire al virusului SARS-CoV-2.
  • Rata de infectare a ajuns la peste 2 la o mie de locuitori în Bucureşti şi peste 1.5 la o mie de locuitori în şapte judeţe.
2334 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Situaţii de Urgenţă a emis o alertă privind nivelul de răspândire a noului coronavirus

DSU a emis un mesaj de tip RO-Alert privind nivelul de răspândire al virusului SARS-CoV-2. Rata de infectare a ajuns la peste 2 la o mie de locuitori în Bucureşti şi peste 1.5 la o mie de locuitori în şapte judeţe.

”Având în vedere creşterea cazurilor de infectare in rândul populaţie cu noul tip de coronavirus, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU, a transmis, astăzi, mesaje preventive, prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Acestea au fost trimise atât in capitală, cât şi in alte 7 zone din ţara, unde gradul de infectare este  ridicat, respectiv in judetele Alba, Bacău, Iaşi, Neamţ, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui.

Textul mesajelor pentru locuitorii Capitalei a fost următorul:

Atenţie! În municipiul Bucureşti nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori. RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viaţa în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtaţi corect MASCA, acoperind nasul şi gura. Păstraţi DISTANŢA şi evitaţi aglomeraţiile. Menţineţi IGIENA MÂINILOR, evitaţi contactul cu suprafeţele comune şi DEZINFECTAŢI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAŢI-I şi pe cei din apropierea dvs. să respecte cu stricteţe regulile! DSU - IGSU.

Facem totodată precizarea că în perioada următoare şi alte judete din ţara vor remite astfel de mesaje preventive in rândul  localnicilor din zonele unde sunt înregistrate  sau sunt previzionate creşteri ale gradului de infectare.

Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intemediul sistemului Ro-Alert vine in completarea măsurilor dispuse de autorităţi destinate limitării răspândirii SARS-CoV -2 in rândul populaţiei.”

Iată şi mesajul primit de locuitorii din Iaşi, unde rata de infectare a ajuns la 1,5 la o mie de locuitori. Autorităţile insistă asupra respectării măsurilor sanitare, cu accent pe purtarea măştii şi menţinerea unei igiene corespunzătoare a mâinilor.

VEZI BILANŢUL COMPLET AICI. 

Conform bilanţului emis la ora 13:00, în intervalul 08.10.2020 (10:00) – 09.10.2020 (10:00) au fost raportate 52 de decese (24 bărbaţi şi 28 femei). Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria 50-59 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 14 decese la categoria de peste 80 de ani. 51 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidităţi.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.772. Dintre acestea, 613 sunt internate la ATI.

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici