FDA a adăugat un avertisment în prospectele vaccinurilor anti-Covid-19 Pfizer şi Moderna cu privire la inflamaţiile cardiace

  • Prospectele vaccinurilor au fost revizuite pentru a include un avertisment potrivit căruia reacţiile adverse sugerează riscuri crescute de miocardită şi pericardită.
  • Începând cu 11 iunie, peste 1.200 de cazuri de miocardită sau pericardită au fost raportate ca reacţii advrese la cele două seruri, din aproximativ 300 de milioane de doze de vaccin mARN administrate.
  • Moderna a afirmat că are cunoştină despre informaţiile referitoare la cazurile de inflamaţie cardiacă şi că lucrează cu autorităţile de reglementare.
7700 afișări
Imaginea articolului FDA a adăugat un avertisment în prospectele vaccinurilor anti-Covid-19 Pfizer şi Moderna cu privire la inflamaţiile cardiace

FDA a adăugat un avertisment în prospectele vaccinurilor anti-Covid-19 Pfizer şi Moderna cu privire la inflamaţiile cardiace

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA (FDA) a adăugat vineri un avertisment în prospectul care însoţeşte vaccinurile anti-COVID Pfizer / BioNTech şi Moderna pentru a indica riscul rar de inflamaţie cardiacă după utilizarea acestuia, relatează Reuters.
 
Pentru fiecare vaccin, fişele informative au fost revizuite pentru a include un avertisment care sugerează riscuri crescute de miocardită şi pericardită, în special după a doua doză şi cu apariţia simptomelor în câteva zile după vaccinare, a precizat FDA. 
 
Începând cu 11 iunie, peste 1.200 de cazuri de miocardită sau pericardită au fost raportate ca reacţii advrese la cele două seruri, din aproximativ 300 de milioane de doze de vaccin mARN administrate.
 
Cazurile par a fi semnificativ mai mari la bărbaţi, mai ales în săptămâna de după efectuarea celei de-a doua doză de vaccin. 
CDC a identificat 309 cazuri de spitalizări din cauza inflamaţiei inimii la persoanele cu vârsta sub 30 de ani, dintre care 295 au fost externate.
 
Autorităţile de reglementare din mai multe ţări au investigat cazuri de miocardită şi pericardită, mai frecvent întâlnite la bărbaţi tineri, după o doză de Pfizer sau Moderna, vaccinuri care se bazează pe tehnologia ARNm.
 
Moderna a afirmat că are cunoştină despre informaţiile referitoare la cazurile de inflamaţie cardiacă şi că lucrează cu autorităţile de reglementare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici