Festivalul religios de pe Gange, focar major de COVID în India. Un mare profet hindus a murit, iar numărul cazurilor creşte alarmant

  • Mii de participanţi la festivalul religios Kumbh Mela, de pe malul râului Gange, s-au îmbolnăvit de COVID-19.
  • Mahamandaleshwar Kapil Dev Das, conducătorul unui consiliu ascetic hindus a murit joi, infectat cu SARS-CoV-2.
  • Autorităţile din statul indian Uttarakhand au ridicat restricţiile epidemice pe perioada evenimentului religiois.
1103 afișări
Imaginea articolului Festivalul religios de pe Gange, focar major de COVID în India. Un mare profet hindus a murit, iar numărul cazurilor creşte alarmant

FOTO: Profimedia

Zeci de lideri religioşi s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar conducătorul unui consiliu ascetic hindus a murit joi, infectat cu SARS-CoV-2. Mahamandaleshwar Kapil Dev Das, în vârstă de 65 de ani, fusese internat la începutul acestei săptămâni.
 
Autorităţile din Haridwar, statul Uttarakhand, susţin că infectarea în masă e consecinţa unui festival religios indian. Milioane de pelerini au ignorat măsurile anti-epidemice, în ciuda creşterii numărului de cazuri la nivel naţional, relatează AFP.
 
Mai mulţi experţi în sănătate publică au atras atenţia cu privire la riscurile la care se expun cei care participă la festivalul Kumbh Mela. Aceştia au avertizat că ceremoniile au un potenţial epidemiologic ridicat, reprezentând un factor de accelerare a transmiterii coronavirusului. Astfel, pe măsură ce participanţii se întorc în oraşele lor, toate regiunile din India sunt în pericol.
 
Adunarea de pe malul râului sfânt Gange are loc o dată la 12 ani şi atrage milioane de pelerini. Mulţimea se scaldă în apele râului fără a respecta distanţarea impusă în contextul COVID-19, iar focarele sunt aproape imposibil de evitat. Mai mult, autorităţile din statul indian Uttarakhand au ridicat restricţiile pe perioada de desfăşurare a evenimentului religiois.
 
În urma unei testări aleatorii a pelerinilor de la Kumbh au fost depistate aproximativ 2.000 de cazuri pozitive de COVID-19 în ultimele zile, a declarat un reprezentant al festivalului.
 
Două dintre cele 13 grupări ascetice hinduse care participă la Kumbh Mela s-au retras ca măsură de precauţie, după creşterea numărului de cazuri zilnice în zona respectivă.
 
India a înregistrat peste 217.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, astfel încât numărul total de infecţii raportate luna aceasta depăşeşte două milioane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici