În sute de localităţi din ţară s-a depăşit coeficientul de infectare de 3 la mia de locuitori. Anunţul lui Arafat

Un număr de 368 de localităţi din ţară au depăşit, până miercuri, coeficientul de infectare de 3 la mia de locuitori în 14 zile, a declarat, miercuri seara, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Doar în ultimele 24 de ore, 15 localităţi au intrat în scenariul roşu.

1619 afișări
Imaginea articolului În sute de localităţi din ţară s-a depăşit coeficientul de infectare de 3 la mia de locuitori. Anunţul lui Arafat

În peste 360 de localităţi din ţară s-a depăşit coeficientul de infectare de 3 la mia de locuitori

Şeful DSU, dr. Raed Arafat, a fost întrebat, miercuri seara, în şedinţa de Guvern, câte localităţi din ţară au depăşit coeficientul de 3 la mia de locuitori în privinţa infectării cu SARS-CoV-2.

„În acest moment avem 368 de localităţi care au depăşit 3 la mia de locuitori, unde Comitetele Judeţene au aplicat deja regulile prevăzute în hotărârea de guvern, adică obligativitatea portului măştii, închiderea unor activităţi temporar, precum restaurante în interior, cinematografe, trecerea pe învăţământ online”, a spus Arafat.

Potrivit acestuia, numărul este mai mare cu 15 faţă de cel raportat marţi.

Premierul Ludovic Orban a transmis că în aceste localităţi trebuie urmărită eficacitatea acestor măsuri şi dacă măsurile luate reuşesc să oprească numărul de cazuri.

Arafat a mai spus că în ţară sunt, miercuri, în carantină nouă localităţi în carantină: trei localităţi în judeţul Maramureş, două în judeţul Cluj, două în judeţul Neamţ, una în judeţul Galaţi şi una în judeţul Constanţa.

„Se simte o reticenţă în unele zone de carantină, acolo unde rata de infectare a depăşit şi 8, şi 9 la mie. (...) la Odorheiul Secuiesc, astăzi (miercuri - n.r.) am avut o discuţie cu DSP în timpul videoconferinţei şi am cerut reanalizarea situaţiei acolo, pentru că se vede, totuşi, că sunt zile în care avem în continuare în care vin 20 şi ceva de cazuri pe zi aproximativ”, a mai spus Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici