Video Jurnal din infern| Român în Toulouse: ”Peste tot, oameni care poartă măşti şi foarte mulţi care poartă mănuşi” / Parcurile care altădată răsunau de râsetele şi vocile oamenilor, acum sunt pustii

  • În Toulouse, oamenii au înţeles să iasă din case doar dacă este neapărat nevoie
  • Oraşul Toulouse e în carantină, iar parcurile şi metrourile sunt goale
  • Dacă trebuie să iasă din casă, oamenii din Toulouse poartă măşti sanitare şi mănuşi de protecţie
  • Oamenii se pot deplasa în Toulouse doar dacă dau o declaraţie pe propria răspundere
735 afișări

Silviu Simonescu trăieşte în Toulouse de trei ani. Acum se plimbă prin oraş şi parcă nimic nu mai e cum ştia. Parcurile care altădată răsunau de râsetele şi vocile oamenilor, acum sunt pustii.

”Este un pic de tensiune peste tot, oameni care poartă măşti şi foarte mulţi care poartă mănuşi”, spune Silviu.

De când cu epidemia de coronavirus, nicio zi nu mai e la fel.

”O staţie de metrou aproape goală, puţini oameni, şi eu. Metroul este gol, surprinzător pentru un început de săptămână”, mai spune românul.

Şi în magazine totul s-a schimbat. Asta deşi oraşul e în carantină de doar câteva ore.

Regulile sunt clare şi majoritatea oamenilor le respectă: din casă ieşi doar dacă mergi la serviciu, la cumpărături pentru provizii sau dacă ai o urgenţă. Chiar şi aşa, eşti obligat să dai o declaraţie pe propria răspundere.

În regiunea Occitania, din care face parte şi Toulouse, sunt confirmate 223 de cazuri de COVID-19.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici