Liliecii sunt încă la vânzare pe pieţele din Indonezia, în ciuda legăturii lor cu pandemia de COVID-19

  • Liliecii rămân la vânzare în pieţele din Indonezia, în ciuda legăturilor cu COVID-19.
  • Se crede că virusul a venit de la lilieci prin intermediul unui alt animal.
  • Piaţa de animale sălbatice din Wuhan, China, a fost închisă în urmă cu câteva luni, iar experţii îşi fac griji cu privire la riscurile de transmitere a bolilor în pieţele slab reglementate.
  • Aproximativ trei sferturi din toate virusurile nou identificate la om au făcut saltul de la animale, relatează Business Insider.
891 afișări
Imaginea articolului Liliecii sunt încă la vânzare pe pieţele din Indonezia, în ciuda legăturii lor cu pandemia de COVID-19

Liliecii sunt încă la vânzare pe pieţele din Indonezia, în ciuda legăturii lor cu pandemia de COVID-19

Într-o piaţă de animale sălbatice din provincia Sulawesi de Nord din Indonezia, liliecii sunt încă în meniu. Mulţi dintre ei sunt prinşi de vânători în păduri folosind plase şi cârlige. Odată ajuns la piaţă, aripile lor sunt îndepărtate şi blana lor arsă pentru a putea fi gătiţi.

În multe locuri în care liliecii erau o delicatesă, au ieşit din meniu în ultimele luni. Legătura dintre ei şi potenţialul de transfer de viruşi a dus la o scădere a cereri.

Piaţa Langowan din Indonezia este bine cunoscută pentru carnea sa exotică, aici se găseşte la vânzare carne de şarpele, şopârla, şobolanii.

"Cumpărătorii s-au temut să mănânce carne de liliac. Dar treptat, deoarece avem un moduri diferit pentru a o găti, nu se mai tem", a declarat managerul Yani Tulangow pentru Business Insider. „Recent comerţul a revenit la normal”.

Tulangow a spus că nu există controale asupra cărnii de liliac vândute pe piaţă. 

Potrivit experţilor, o piaţă în care diferite specii sunt adunate şi sarificate într-un mediu neigienic este mediul ideal pentru a avea loc un eveniment de terece a virusurilor şi bolilor.

"Este probabil ca ceea ce se întâmplă în Wuhan să aibă loc în Indonezia", ​​a declarat Raden Wasito, profesor de medicină veterinară la Universitatea Gadjah Mada.

"Situaţia din Wuhan în care coronavirusul a devenit pandemic, este aproape similară cu ceea ce se întâmplă în Indonezia, unde există atât de multe pieţe de animale sălbatice. Toate aceste lucruri pot crea un rezervor pentru multe tipuri de boli".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici