Mii de oameni au protestat în Amsterdam din cauza extinderii lockdown-ului cu încă 3 săptămâni

  • Protestatarii s-au adunat într-o piaţă din faţa galeriilor de artă Rijksmuseum şi Muzeul Van Gogh şi au scandat mesaje precum „Libertate: opreşte acest asediu” şi „Ce vrem? Libertate!".
  • Guvernul a închis şcolile şi majoritatea magazinelor în decembrie, după ce numărul de cazuri COVID-19 a crescut
  • Săptămâna aceasta, lockdown-ul a fost prelungit cu încă 3 săptămâni.
1011 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni au protestat în Amsterdam din cauza extinderii lockdown-ului cu încă 3 săptămâni

Mii de oameni au participat la un protest în Amsterdam, duminică, împotriva măsurii de extindere a lockdown-ului, scrie Reuters.

Protestatarii s-au adunat într-o piaţă din faţa galeriilor de artă Rijksmuseum şi Muzeul Van Gogh şi au scandat mesaje precum „Libertate: opreşte acest asediu” şi  „Ce vrem? Libertate!".

Niciunul dintre protestatari nu purta mască şi doar câţiva respectau măsurile de distanţare socială.

Autorităţile au respins cererea de protest, dar manifestanţii s-au adunat oricum. Ei au refuzat să plece atunci când poliţia le-a cerut şi unii dintre ei au început să arunce cu artificii. Din această cauză, poliţiştii au folosit tunuri cu apă pentru a încerca să disperseze mulţimea.

Guvernul a închis şcolile şi majoritatea magazinelor în decembrie, după ce numărul de cazuri COVID-19 a crescut. Săptămâna aceasta, lockdown-ul a fost prelungit cu încă 3 săptămâni.

La începutul pandemiei, Olanda nu a impus măsuri la fel de restrictive precum ţările vecine. Însă, odată cu cel de-al doilea val de infectări COVID-19, când numărul cazurilor zilnice a crescut, Guvernul a instaurat lockdown-ul, pentru a veni în sprijinul spitalelor aflate în colaps din cauza numărului mare de infectări. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici