Navigatorii români intră în a doua etapă de vaccinare. Vaccinul ar putea uşura munca la bordul navelor

  • Aproximativ 45.000 de navigatori se pot vaccina în etapa a doua
  • Ionuţ a stat nouă luni la bordul navei din cauza pandemiei de Coronavirus
  • Vaccinul ar putea uşura munca la bordul navelor
852 afișări
Imaginea articolului Navigatorii români intră în a doua etapă de vaccinare. Vaccinul ar putea uşura munca la bordul navelor

Sursa foto: Mediafaxfoto

În această etapă se va vaccina şi Ionuţ Boerenco. Ionuţ este ofiţer de punte şi navigă de şapte ani. Ultimul contract a fost nevoit să stea nouă luni la bordul navei din cauza pandemiei de Coronavirus.

Nu a putut ajunge acasă la finalul celor cinci luni de contract, pentru că toate porturile erau închise, iar zborurile către România anulate.

IONUŢ BOERENCO- navigator: Este foarte important pentru noi, navigatorii să ne putem vaccina în etapa a doua, deoarece ne-ar uşura foarte mult viaţa la bordul navei în momentul unui schimb de echipaj, nu ar trebui să mai stăm în carantină, să ne ferim unii de ceilalţi.

În România există aproximativ 45.000 de navigatori înregistraţi la Autoritatea Navală Română. Dintre aceştia 68% reprezintă navigatorii din sectorul maritim, iar 32% sunt navigatori din sectorul fluvial.

Aproximativ 100 de agenţii de crewing trimit personal navigant către flota mondială. În această perioadă, agenţiile au rolul şi de a-i ajuta pe marinarii care îşi doresc să se vaccineze împotriva Covid-19.

Adrian Mihălcioiu – Preşedinte Sindicatul Liber al Navigatorilor: Pe platforma actuală se pot înregistra navigatori. Practic navigatorii sunt înregistraţi prin agenţiile de crewing care îi au în portofoliu, noi, Sindicatul Liber al Navigatorilor ajutăm şi noi membri de sindicat care nu au, nu pleacă printr-o agenţie de crewing, putem să-i înscriem pe platformă.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România, au fost administrate 270.046 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Astfel, 264.802 persoane au primit prima doză, iar 2.622 au fost vaccinate cu două doze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici