"Nu vorbiţi în metrou şi autobuz". Recomandare medicilor francezi, pentru a limita răspândirea COVID-19

Pasagerii din sistemele de transport public ar trebui să evite să vorbească între ei sau la telefon pentru a minimiza riscul de răspândire a coronavirusului, a spus Academia Naţională Franceză de Medicină.

1576 afișări
Imaginea articolului "Nu vorbiţi în metrou şi autobuz". Recomandare medicilor francezi, pentru a limita răspândirea COVID-19

"Nu vorbiţi în metrou şi autobuz". Recomandare medicilor francezi, pentru a limita răspândirea COVID-19

„Purtarea obligatorie a măştilor în transportul public, unde distanţarea socială nu este posibilă, ar trebui să fie însoţită de o singură măsură de precauţie foarte simplă: să eviţi să vorbeşti şi să faci apeluri telefonice”, a spus academia într-un comunicat.

„Nu este o obligaţie, este o recomandare”,  a declarat sâmbătă la BFM TV, Patrick Berche, membru al Academiei.

Academia nu este un organism decizional oficial. Poate răspunde la întrebările guvernamentale, dar şi emite recomandări.

Academia - care a fost fondată în 1820 - a criticat o recomandare recentă a guvernului de a purta doar măşti chirurgicale în public, mai degrabă decât măşti din ţesătură.

„Modificarea propusă a reglementării măştilor se bazează pe un principiu de precauţie, dar nu are dovezi ştiinţifice”, a spus academia.

„O astfel de modificare a recomandărilor referitoare la o practică cu care întreaga populaţie s-a familiarizat, riscă să provoace neînţelegere şi ar putea revigora îndoielile cu privire la temeinicia politicilor oficiale”, a spus adăugat academia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici