O ţară taie cu 40% banii pentru sănătate în plină pandemie

  • Guvernul din Nigeria intenţionează să reducă cheltuielile din sectorul public de sănătate, relatează The Guardian.
  • Acţiunea Guvernului ar putea avea consecinţe grave asupra capacităţii de răspuns a serviciilor medicale ce sunt deja afectate de pandemie, spun specialiştii.
  • Finanţarea pentru mare parte a serviciilor medicale va fi tăiată cu 40%, pentru un an, printr-o lege ce este aşteptată să treacă în următoarele săptămâni.
2001 afișări
Imaginea articolului O ţară taie cu 40% banii pentru sănătate în plină pandemie

O ţară taie cu 40% banii pentru sănătate în plină pandemie

Nigeria cheltuie în prezent mai puţin de 5% din bugetul său federal pentru sănătate. Vânzările de petrol reduse, prăbuşirea preţurilor petrolului la nivel mondial şi impactul pandemiei de coronavirus sunt considerate a fi motivele reducerii.

„Bugetul nostru pentru sănătate este inacceptabil de scăzut, sub 5%. Cu pandemia Covid-19, devine şi mai grav. Va avea un impact asupra răspunsului nostru la virus”, a spus Innocent Ujah liderul Asociaţiei Nigeriene de Sănătate.

Numărul infectărilor din Nigeria s-a dublat în ultimele 3 săptămâni ajungând la 12.000, dar numărul testelor efectuate este de doar 80.000. Centrul nigerian pentru controlul bolilor a declarat că 75% din infecţii apar în comunităţi fără a fi detectate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici