OMICRON: Spania înregistrează cifre record de reinfectare

  • Spania a raportat cifre record în ceea ce priveşte numărul persoanelor reinfectate cu COVID-19.
  • 20.890 de cazuri de reinfectare au fost raportate doar în ultimele două săptămâni pe teritoriul spaniol.
  • Riscul de reinfectare cu Omicron este de 5,4 ori mai mare decât cu Delta.
3571 afișări
Imaginea articolului OMICRON: Spania înregistrează cifre record de reinfectare

Numărul de reinfecţii cu COVID-19 raportat în Spania în ultimele două săptămâni a depăşit numărul total de infecţii repetate documentate în restul pandemiei, potrivit ultimelor date ale cercetătorilor spanioli.

Într-un interval de două săptămâni, de la sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie, 20.890 de reinfecţii au fost raportate în Spania, conform cifrelor Institutului de Sănătate Carlos III. Numărul este vizibil mai însemnat decât cele 17.140 de cazuri de reinfecţie documentate de la începutul pandemiei până pe 22 decembrie. 

Cercetătorii au atribuit numărul tot mai mare de reinfecţii variantei Omicron ce are o răspândire foarte rapidă. „Înainte de această variantă, reinfecţiile erau anecdotice la nivel global”, a declarat Alfredo Corell, imunolog şi profesor la Universitatea din Valladolid, pentru site-ul de ştiri spaniol Nius, citat de The Guardian. „Omicron a schimbat această paradigmă”.

Datele spaniole confirmă cercetările anterioare care au demonstrat că tulpina Omicron conduce la o creştere a reinfecţiilor. Un raport publicat de cercetătorii de la Imperial College din Londra la mijlocul lunii decembrie a estimat că riscul de reinfectare cu Omicron este de 5,4 ori mai mare decât cu Delta.

„Acest studiu oferă dovezi suplimentare cu privire la măsura foarte substanţială în care Omicron poate sustrage imunitatea anterioară dată atât de infecţie, cât şi de vaccinare”, a declarat conducătorul studiului, profesorul Neil Ferguson.

În Spania, cercetătorii au subliniat mai mulţi factori care ar putea explica numărul tot mai mare de reinfecţii. „Fie [sunt de vină] mutaţiile virusului, fie imunitatea scăzută a persoanelor”, a spus doctorul Pere Domingo de la spitalul Santa Creu i Sant Pau din Barcelona, ​​în comentarii pentru El País. „În acest val, am văzut ambii factori în joc”.

Alţii au sugerat că potenţialul de reinfectare a crescut şi din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 raportate. „Chiar dacă posibilitatea de reinfectare este mică – să zicem una din 100 – dacă există milioane de infecţii, reinfectările vor fi de zeci de mii”, a spus profesorul José Antonio López Guerrero, de la Universitatea Autonomă din Madrid, pentru Nius.

În ultimele săptămâni, numărul cazurilor de coronavirus din Spania a crescut la maxime record.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici