„Paşaportul de vaccinare” digital, pentru siguranţă în avion: Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni susţine propunerea Greciei

  • Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) cere crearea unui certificat de vaccinare
  • Comisia Europeană va discuta pe 21 ianuarie propunerea făcută iniţial de Grecia
  • IATA consideră că un certificat de vaccinare anti-Covid-19 va restarta aviaţia
3014 afișări
Imaginea articolului „Paşaportul de vaccinare” digital, pentru siguranţă în avion: Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni susţine propunerea Greciei

FOTO: Twitter

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni solicită Uniunii Europene să susţină propunerea premierului grec, Kyriakos Mitsotakis, de a crea un certificat de vaccinare anti-Covid-19 digital.

Industria aviatică este printre cele mai afectate de pandemie. Astfel, directorul general şi CEO al IATA, Alexandre de Juniac, s-a adresat într-o scrisoare deschisă preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi a cerut statelor membre să coordoneze o politică astfel încât Europa să să obţină în siguranţă beneficiile economice şi sociale ale libertăţii de circulaţie. În scrisoarea sa, de Juniac menţionează că ar trebui adoptată urgent de către Comisia Europeană iniţiativa prim-ministrului grec.

Faptul că o să avem un document care să ateste acest lucru va ajuta foarte mult industria aviatică, cât şi serviciile conexe – turism, HoReCa, ne spune Mircea Constantin.

„Este foarte dificil de făcut o evaluare în acest moment, dar este cu siguranţă prima soluţie pentru a relansa zborurile, cu o predictibilate pe care companiile aeriene au o mare nevoie în acest moment. Încă o vară la sol pentru aeronave ar fi un dezastru complet. Dacă în această vară a anului 2021 nu reuşim să pornim motoarele aviaţiei, evident că vor fi repercursiuni şi mai drastice la nivel economic”, spune Mircea Constantin, preşedintele FPU România (Flight Personnel Union România).

Propunerea Greciei este un certificat valabil în general în Uniunea Europeană care să dea un restart în siguranţă pentru aviaţie, care suferă cel mai mult din cauza restricţiilor. CEO-ul IATA spune că propunerea ar trebui să fie adoptată „urgent” de Comisie, care se va reuni pe 21 ianuarie, scrie Greek Travel Pages.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici