Pfizer reduce temporar livrările de vaccin COVID-19 în Europa

  • Pfizer reduce temporar livrările de vaccin împotriva COVID-19 în Europa, în timp ce îşi îmbunătăţeşte capacitatea de producţie, au declarat vineri compania şi Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI).
  • Reducerea livrărilor vine în condiţiile în care Pfizer limitează producţia, astfel încât să îşi poată îmbunătăţi capacitatea de producţie la 2 miliarde de doze de vaccin pe an de la 1,3 miliarde în prezent, a susţinut FHI.
5602 afișări
Imaginea articolului Pfizer reduce temporar livrările de vaccin COVID-19 în Europa

„Am primit acest mesaj astăzi cu puţin înainte de ora 10:00 (09:00 GMT). Ne aşteptam la 43.875 de doze de vaccin de la Pfizer în săptămâna a treia (săptămâna viitoare). Acum se pare că vom primi 36.075 de doze ”, a arătat FHI într-un comunicat.

Reducerea livrărilor vine în condiţiile în care Pfizer limitează producţia, astfel încât să îşi poată îmbunătăţi capacitatea de producţie la 2 miliarde de doze de vaccin pe an de la 1,3 miliarde în prezent, a susţinut FHI.

„Această reducere temporară va afecta toate ţările europene”, arată FHI: „Deocamdată nu este clar cât timp va dura până când Pfizer va ajunge la capacitatea maximă de producţie din nou”.

Pfizer a susţinut că a trebuit să facă modificări procesului care vor necesita aprobări suplimentare.

„Deşi acest lucru va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârşitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creştere semnificativă a dozelor disponibile pentru pacienţi la sfârşitul lunii februarie şi martie”, a arătat Pfizer într-un comunicat, conform Reuters.

Norvegia are acces la vaccinuri datorită Suediei, membru UE care va cumpăra mai mult decât are nevoie şi va vinde Norvegiei.

Institutul Norvegian de Sănătate Publică a adăugat că nu vor fi întârzieri în implementarea vaccinurilor, deoarece şi-a făcut rezerve de când au început livrările.

Multe ţări din UE declară că primesc cantităţi mai mici de vaccinuri COVID-19 decât se aşteptau şi s-au plâns de incertitudinea livrărilor viitoare, au declarat oficiali ai UE pentru Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici