Primarul oraşului Bacău vrea referendum local pentru impunerea unor măsuri anti-Covid

  • Primarul oraşului Bacău, Lucian Viziteu, vrea să convoace un referendum local pentru impunerea unor măsuri anti-Covid, dar şi pentru stabilirea unor strategii de dezvoltare a comunităţii.
  • Populaţia va fi consultată în timpul alegerilor parlamentare dacă membrii Consiliului Local vor aproba demersul.
  • Şedinţa Consiliului Local în care va fi analizată propunerea primarului va avea loc vineri.
909 afișări
Imaginea articolului Primarul oraşului Bacău vrea referendum local pentru impunerea unor măsuri anti-Covid

Primarul oraşului Bacău vrea referendum local pentru impunerea unor măsuri anti-Covid

Primarul Lucian Stanciu Viziteu a anunţat că vrea să audă părerea locuitorilor oraşului Bacău despre impunerea unor măsuri suplimentare anti-Covid. Este vorba despre idei inteligente şi nu despre măsuri coercitive, a precizat edilul şef.

„Referendumul local nu este un moft, ci este despre o comunitate care vrea să lupte eficient împotriva pandemiei şi să se dezvolte. Oricât de bune ar fi măsurile luate la nivel central, există un specific local. Bacăul are, din păcate, mai multe infectări cu noul coronavirus decât alte municipii din România.De aceea, trebuie să găsim soluţii pe plan local care să vină în completarea celor de la Bucureşti. Nu mă refer la coerciţie, ci la idei inteligente care să vină din consultarea specialiştilor şi a mediului socio-economic”, a anunţat primarul Lucian Stanciu Viziteu.

Primarul a mai spus că referendumul va fi organizat în paralel cu alegerile parlamentare pentru a reduce costurile. Pentru organizarea scrutinului local este nevoie de aprobarea consilierilor locali. Cetăţenii ar putea fi întrebaţi dacă sunt de acord cu implementarea pe raza municipiului Bacău a unor măsuri suplimentare pentru scăderea numărului de infectări COVID-19.

Altă întrebare ar putea fi dacă locuitorii oraşului Bacău sunt de acord cu resistematizarea domeniului public la standarde europene pentru a crea noi spaţii verzi, parcări şi locuri de joacă.

Şedinţa Consiliului Local în care va fi analizată propunerea primarului va avea loc vineri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici