Restricţii într-o reşedinţă de judeţ: „Suntem astăzi, într-o situaţie critică"

Incidenţa cazurilor de Covid-19 se apropie de 3 la mia de locuitoi în oraşul Bistriţa, iar autorităţile anunţă restricţii.

4142 afișări
Imaginea articolului Restricţii într-o reşedinţă de judeţ: „Suntem astăzi, într-o situaţie critică"

Restricţii într-o reşedinţă de judeţ: „Suntem astăzi, într-o situaţie critică"

„Suntem astăzi, într-o situaţie critică, cu o incidenţă la nivel de municipiu de 2,90, cu un număr de 14 decese în ultimele 4 zile cauzate de Covid şi 629 de cazuri confirmate pozitiv”, a anunţat miercuri Prefectura judeţului Bistriţa-Năsăud.

Conform instituţiei, este îngrijorător faptul că în spitalele din municipiul Bistriţa şi oraşul Năsăud s-a ajuns deja la ocuparea locurilor alocate bolnavilor infectaţi, atât pe secţia de terapie intensivă (9), cât şi pe cea de boli infecţioase (139).

Prefectura Bistriţa-Năsăud susţine că, potrivit Hotărârii nr. 866 privind prelungirea stării de alertă, în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori se interzic organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, spectacolele de tipul drive-in, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, activităţile recreative şi sportive în aer liber, evenimentele private cum ar fi nunţi, botezuri, mese festive etc., atât în exterior, cât şi în exterior, desfăşurarea activităţii în baruri, cluburi şi discoteci, activitatea cu publicul a a piscinelor interioare, a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, a firmelor din din domeniul jocurilor de noroc.

„Din păcate, există riscul interzicerii organizării evenimentelor menţionate mai sus, în municipiul Bistriţa şi în alte localităţi, în weekendul care urmează”, a transmis Prefectura Bistriţa-Năsăud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici