Restricţii şi în judeţul Bistriţa-Năsăud. Masca devine obligatorie de vineri în toate spaţiile deschise din mai multe localităţi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud a decis că purtarea măştii de protecţie este obligatorie în două localităţi din judeţ, în care incidenţa cazurilor de Covid a depăşit 3 la mia de locuitori.

6968 afișări
Imaginea articolului Restricţii şi în judeţul Bistriţa-Năsăud. Masca devine obligatorie de vineri în toate spaţiile deschise din mai multe localităţi

Restricţii ţi în judeţul Bistriţa-Năsăud. Masca devine obligatorie de vineri în toate spaţiile deschise din mai multe localităţi

CJSU Bistriţa-Năsăud a decis joi că localităţile Ciceu-Mihăeşti, Cetate, Chiuza, municipiul Bistriţa, Braniştea, Mărişelu, unde incidenţa cazurilor de Covid este cuprinsă între 1,5 şi 3 la mia de locuitori, activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00. Aceleaşi restricţii se aplică şi activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

„În Şintereag şi Şieu-Odorhei, unităţi administrativ-teritoriale unde incidenţa de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 de locuitori, se restricţionează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Bistriţa-Năsăud.

În plus, în aceste localităţi, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

Prevederile hotărârii CJSU intră în vigoare vineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici