Restricţiile în funcţie de tulpina COVID nu sunt posibile în România. Secvenţierea rămâne o problemă

  • Alte state europene impun restricţii în funcţie de tulpinile COVID-19 din circulaţie
  • Provincia Tirol s-a închis după ce au fost identificate multe cazuri cu tulpina africană
  • Tulpina britanică e dominantă în România şi a fost identificată deja în toată ţara
367 afișări
Imaginea articolului Restricţiile în funcţie de tulpina COVID nu sunt posibile în România. Secvenţierea rămâne o problemă

COVID-19: Secvenţierea rămâne o problemă

Împrumutăm de la state europene doar ce ne convine, nu neapărat ce e mai eficient. În timp ce alţii iau decizii privind restricţiile în funcţie de tulpinile care se află în circulaţie, în România nici măcar nu ştim ce variante ale virusului SARS-CoV-2 circulă.
 
Gradul de secvenţiere este mult mai mare în alte state faţă de ţara noastră. Astfel, ei ştiu în ce zone ale ţării sunt prezente cu preponderenţă anumite tulpini. De exemplu, Austria a închis provincia Tirol după ce au fost identificate multe cazuri de infectare cu tulpina din Africa de Sud. Totuşi, nu au închis toată ţara.
 
La fel a ales să facă şi Franţa. A impus restricţii suplimentare doar în regiunile în care au fost depistate multe infectări cu tulpina africană de COVID-19.
 
În România se face secvenţiere în doar câteva centre din toată ţara şi numărul rămâne în continuare mic. Cele mai multe teste sunt analizate în privat, iar rezultatele arată că tulpina britanică este cea dominantă la noi, fiind răspândită deja în toată ţara. Au mai fost identificate cinci cazuri de infectatare cu tulpina africană şi două cu cea braziliană.
 
Companiile producătoare de vaccin au anunţat că serurile anti-COVID-19 sunt în continuare eficiente şi împotriva tulpinilor apărute. Un studiu recent pune însă la îndoială eficienţa serului de la Pfizer împotriva tulpinii şi mutaţiilor africane.
 
Îngrijorarea se mută acum spre tulpina indiană, după ce a fost descoperit primul caz din Europa.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici