Şefii companiilor farmaceutice producătoare de vaccin COVID-19 au fost chemaţi la audieri în Parlamentul European

  • Şefii companiilor farmaceutice sunt chemaţi la audieri în Parlamentul European
  • Europarlamentarii vor să ştie de ce sunt întârzieri în livrarea vaccinurilor
  • Europarlamentarii vor angajamente concrete de la producătorii de vaccin
1578 afișări
Imaginea articolului Şefii companiilor farmaceutice producătoare de vaccin COVID-19 au fost chemaţi la audieri în Parlamentul European

Pascal Soriot, CEO al AstraZeneca, Michel Bancel, CEO  Moderna, Angela Hwang, preşedinte pentru Biofarm Pfizer, şefii de la CureVac, Novavax, Johnson&Johnson Pascal şi Sanofi, toţi sunt audiaţi în Parlamentul European.

De la începutul anului, în fiecare săptămână apar discuţii pe marginea aprovizionării cu vaccin împotriva COVID-19. Europarlamentarul român Cristian Buşoi este şeful comisiei de industrie şi cerectare şi este unul dintre cei care vor conduce discuţiile din Parlamentul European.

Cristian Buşoi, europarlamentar: Trebuie să înţeleagă că Uniunea Europeana este intr-un moment dificil şi trebuie să facă toate eforturile pentru ceea ce au promis să ducă la îndeplinire. Din acest punct de vedere, cred că este, în mod evident, un moment în care trebuie să aibă nişte angajamente mult mai ferme, inclusiv cu lucruri concrete. Şi ţinând cont că vorbim de persoanele cele mai responsabilizate, preşedinţii acestor companii la nivel global, mă aştept ca aceste angajamente, odată exprimate, să fie şi duse la îndeplinire.

Comisarul pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, le-a cerut săptâmâna aceasta companiilor farmaceutice să colaboreze, pentru a produce vaccinurile mult mai repede. Cristian Buşoi precizează în ce stadiu sunt discuţiile pe care le poartă România, care s-a oferit să fabrice vaccin la Institutul Cantacuzino.

Cristian Buşoi, europarlamentar: Nu-mi dau seama dacă vreuna dintre companiile farmaceutice consideră potrivit Institutul Cantacuzino pentru că, evident, sunt nişte condiţii specifice, mai ales că sunt vaccinurile acestea cu ARN. Chiar şi în cele clasice nu sunt sigur că avem tot ceea ce este necesar, dar este bine că ne-am oferit disponibilitatea şi dacă aceste companii vor vedea o oportunitate în a produce în Institutul Cantacuzino, va fi o chestie de prestigiu şi, de asemenea, care ne poate avantaja ca ţară. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici