Cum sunt stimulaţi sud-africanii să facă vaccinul anti-COVID-19. Ideea ingenioasă cu care sunt atraşi

Sud-africanii au fost încurajaţi să se vaccineze anti-COVID-19, Asociaţia Sud-africană de Fotbal (SAFA) oferind un stimulent constând în bilete gratuite la un meci de calificare la Cupa Mondială, împotriva Etiopiei.

1303 afișări
Imaginea articolului Cum sunt stimulaţi sud-africanii să facă vaccinul anti-COVID-19. Ideea ingenioasă cu care sunt atraşi

Sursa foto: profimedia

Obligaţia de a fi vaccinat pentru a intra pe stadionul First National Bank din Johannesburg face parte dintr-o campanie a guvernului de creştere a ratei de vaccinare a populaţiei, relatează insidethegames.biz.

Se preconizează că, în cazul în care campania din ţară nu se va accelera, pragul de 70% de vaccinare a populaţiei, necesar pentru a găzdui evenimente FIFA, nu va fi atins până în decembrie 2022.

Ministrul Sănătăţii, Joe Phaahla, a salutat programul şi a cerut ca cele două organisme să colaboreze.

"Este o situaţie avantajoasă pentru ambele părţi, îi va stimula pe toţi, cluburile, jucătorii şi afacerile din fotbal.

De asemenea, dorim ca şi alte sectoare ale economiei să revină la normalitate, dacă majoritatea populaţiei este vaccinată, sectoare precum turismul, restaurantele şi aşa mai departe.

Aşa că mă aflu aici pentru a îmbrăţişa şi a sprijini pe deplin iniţiativa SAFA.

Prin vaccinare, viaţa poate reveni la ceea ce era înainte şi oamenii îşi pot continua viaţa normală de zi cu zi."

Preşedintele SAFA, Danny Jordaan, se aşteaptă ca fanii care revin pe stadioane pentru meciul de calificare la mondialul din Qatar 2022, din 12 octombrie, să marcheze începutul revenirii spectatorilor la evenimentele cu participare în masă.

Mai multe organizaţii şi ligi sportive din întreaga lume încurajează sau impun în mod activ ca sportivii, personalul şi fanii să se vaccineze.

Comitetul Olimpic şi Paralimpic al Statelor Unite a decis ca vaccinurile să devină obligatorii pentru întreaga sa delegaţie înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici