Vaccinul cubanez anti COVID-19, testat pe noile mutaţii din Marea Britanie, Japonia sau California. Sovereign 2 va putea fi administrat acasă

  • Cubanezii au propriile lor vaccinuri anti Covid-19
  • Unul dintre seruri a fost testat pe noile mutaţii găsite în Marea Britanie, Japonia şi California
  • Sovereign 2 a ajuns în faza a doua de studiu şi a fost testat pe 900 de voluntari
  • Cuba speră să producă 100 de milioane de doze de vaccin care poate fi utilizat de acasă
2297 afișări
Imaginea articolului Vaccinul cubanez anti COVID-19, testat pe noile mutaţii din Marea Britanie, Japonia sau California. Sovereign 2 va putea fi administrat acasă

FOTO: Profimedia

Cuba şi-a pus toate speranţele în vaccinul său anti Covid-19 Sovereign 2 care a ajuns în faza a doua de studiu. Vaccinul nu necesită condiţii speciale de refrigerare. Oamenii de ştiinţă lucrează la o variantă de ser care poate fi folosit acasă.

Cubanezii au în total trei vaccinuri, iar unul dintre ele este testat pe noile mutaţii de virus găsite în Marea Britanie, Japonia şi California. Institutul Finlay Vaccines a început studiile clinice de fază a doua pentru Sovereign 2.  Au testat serul pe 900 de voluntari după reuşita studiilor care au implicat un eşantion de 100 de persoane.

„Strategia Cubei de a comercializa vaccinul este o combinaţie care se concentrează în primul rând asupra impactului asupra umanităţii şi asupra sănătăţii şi, ca prioritate secundară, analizează nevoia afacerii noastre de a susţine producţia de vaccin şi medicamente pentru ţară”, spune Vicente Verez, director al Institutului de vaccinuri Finlay.

Cuba speră să producă 100 de milioane de doze de vaccin care să poateă fi utilizate de acasă şi să satisfacă cererea din ţări precum Vietnam, Iran şi Venezuela.

„Ne reorganizăm capacităţile de producţie, deoarece avem într-adevăr o mare cerere de vaccin şi trebuie să ne pregătim pentru a putea furniza această cerere de vaccinuri”, adaugă Vicente Verez. 

În timp ce Cuba a reuşit să menţină răspândirea pandemiei la distanţă anul trecut, la începutul anului 2021 a avut creşteri la numărul de infectări după deschiderea aeroporturilor. Autorităţile cubaneze au raportat 180 de decese în rândul a 19.122 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici