Valeriu Gheorghiţă: De miercuri, vom folosi 6 doze de vaccin din fiecare flacon. Procedura, aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentului

  • Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că de miercuri vor fi folosite câte şase doze de vaccin din fiecare flacon, în loc de cinci.
  • Procedura a fost aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentului.
  • În România, autorităţile şi-au propus ca pierderile dozelor să fie până în 0,5%.
2785 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă: De miercuri, vom folosi 6 doze de vaccin din fiecare flacon. Procedura, aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentului

„Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat variaţia de 6 doze, practic în cursul zilei am şi primit notificare de la compania BioNTech/Pfizer. De mâine se reactualizează stocurile şi în loc de cinci doze, cât este prevăzut pe flacon, vom vorbi de şase doze”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

CITEŞTE AICI: Etapa a doua de vaccinare, în România: Valeriu Gheorghiţă anunţă când încep programările pentru vaccinul anti COVID-19.

Întrebat despre cele 272 de doze pierdute până acum, acesta a spus că se înregistrează câte o doză pierdută în fiecare centru de vaccinare.

„Aproximativ o doză pe centru de vaccinare: depăşiri ale condiţiilor de stabilitate de temperatură, spargeri ale flacoanelor şi au mai fost situaţii în care efectiv la sfârşitul programului nu s-au găsit persoane care să fie vaccinate, practic s-a irosit în medie o doză pe centru. Există această procedură, instrucţiunea e deja transmisă către centrele de vaccinare pentru a gestiona cât mai bine numărul dozelor şi a reduce la minimum posibil, însă trebuie să acceptăm că acest minim nu se poate reduce la 0, încercăm să utilizăm la maxim toate dozele”, a spus Gheorghiţă.

Acesta a precizat că astfel de pierderi sunt acceptate la nivel internaţional, dar că în România autorităţile şi-au propus ca pierderile să fie până în 0,5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici