200.000 de persoane i-au adus un omagiu fostului Papă Benedict al XVI-lea

Aproape 200.000 de persoane i-au adus un omagiu fostului Papă Benedict al XVI-lea în ultimele trei zile, informează Vaticanul.

282 afișări
Imaginea articolului 200.000 de persoane i-au adus un omagiu fostului Papă Benedict al XVI-lea

Papa Francisc va prezida funeraliile. Este pentru prima dată când un Papă în funcţie conduce funeraliile predecesorului său în peste 220 de ani, potrivit Vaticanului, citat de BBC.

Fostul Papă a murit în ajunul Anului Nou, la vârsta de 95 de ani, la aproape un deceniu după ce s-a retras din funcţie din cauza unei probleme de sănătate.

Zeci de mii de persoane sunt aşteptate să asiste la funeralii în Piaţa Sfântul Petru, în faţa Bazilicii Sfântul Petru, la ora locală 9.30.

Evenimentul va fi marcat de simplitate, în conformitate cu ceea ce a cerut Benedict al XVI-lea, precizează Vaticanul.

Deoarece Benedict nu mai era şef de stat în momentul morţii sale, vor participa doar delegaţii oficiale din Italia şi din Germania, ţara natală a lui Benedict.

Alţi lideri vor fi prezenţi în calitate neoficială - inclusiv regele Philippe al Belgiei şi regina Letizia a Spaniei, precum şi liderii Poloniei şi Ungariei, relatează agenţia de presă catolică.

Papa emerit va fi înmormântat în mormintele de sub bazilică - unde sunt înmormântaţi peste 90 de pontifi - conform ultimelor sale dorinţe.

Înainte de a fi aşezat în criptă, trupul său va fi sigilat într-un sicriu de zinc, care va fi apoi pus într-o cutie de lemn. Alături de corpul său vor fi aşezate şi obiecte care simbolizează perioada în care a fost papă.

O zi de doliu naţional a fost declarată în Portugalia, în timp ce în Italia steagurile vor fi arborate la jumătate de catarg pe clădirile publice din întreaga ţară. Clopotele bisericilor vor suna la ora 11:00 în Germania (10:00 GMT) pentru a comemora memoria fostului Papă de origine germană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici