A fost desemnat oraşul care va găzdui Eurovision Song Contest. Liverpool va organiza evenimentul în numele Ucrainei

  • Concursul Eurovision va fi găzduit de Liverpool anul viitor, după ce aceasta a învins alte 19 oraşe pentru a organiza evenimentul în numele Ucrainei devastate de război.
  • Evenimentul anual va avea loc în Marea Britanie pentru prima dată în ultimii 25 de ani deoarece Ucraina nu poate găzdui evenimentul din cauza invaziei ruseşti.
196 afișări
Imaginea articolului A fost desemnat oraşul care va găzdui Eurovision Song Contest. Liverpool va organiza evenimentul în numele Ucrainei

Sursa foto: Twitter/Eurovision Song Contest

Liverpool a fost unul dintre cele 20 de oraşe care s-au oferit să organizeze cea de-a 67-a ediţie a Eurovision, devansând Glasgow în finală, scrie The Guardian.

Prima semifinală va avea loc marţi, 9 mai, a doua joi,11 mai, iar marea finală va fi sâmbătă, 13 mai.

Anunţul făcut vineri de Graham Norton în cadrul emisiunii One Show de la BBC va da startul unei pregătiri frenetice de şase luni pentru organizarea unuia dintre cele mai urmărite evenimente muzicale din lume.

Toţi ochii vor fi aţintiţi asupra arenei M&S Bank Arena din Liverpool, cu o capacitate de 11.000 de locuri, pentru cele trei evenimente live care vor culmina cu o mare finală de patru ore în luna mai.

Peste 160 de milioane de oameni din întreaga lume au urmărit cele trei evenimente din Torino, Italia, în luna mai.

Kalush Orchestra din Ucraina a câştigat concursul cu melodia Stefania, un ansamblu folk-rap pe care l-au dedicat tuturor mamelor din ţară.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a sperat iniţial să organizeze concursul de anul viitor în oraşul portuar Mariupol, scena unora dintre cele mai devastatoare bombardamente din timpul războiului, dar a fost de acord în iulie că organizarea Eurovisionului nu va fi posibilă cât timp continuă luptele.

Marea Britanie a fost de acord să găzduiască Eurovisionul de anul viitor în numele Ucrainei, după ce aceasta s-a clasat pe locul al doilea cu piesa Spaceman a lui Sam Ryder, cea mai bună poziţie a ţării din 1996 încoace.

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici