Adrian Păunescu va fi înmormântat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu. Traian Băsescu a depus flori la sicriul poetului

Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că poetul Adrian Păunescu va fi înmormântat în Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor, duminică la ora 13.00. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu a fost adus, cu o maşină, la sediul Uniunii Scriitorilor din România, unde este depus pentru a i se aduce un ultim omagiu cunoscutului poet.

200 afișări
Imaginea articolului Adrian Păunescu va fi înmormântat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu. Traian Băsescu a depus flori la sicriul poetului

Adrian Păunescu va fi înmormântat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu. Traian Băsescu a depus flori la sicriul poetului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Poetul Adrian Păunescu va fi înmormântat în Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor, aşa cum merită din plin tocmai pentru ceea ce a însemnat el pentru România, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Este unul dintre marii români care m-a onorat cu prietenia lui. Profit de ocazie pentru a transmite condoleanţe familiei. Din punct de vedere al respectului şi onoarei, le merită din plin tocmai pentru ce a însemnat pentru România. Sunt dureri omeneşti care intervin, cuvintele sunt de prisos pentru marele maestru. Păunescu va fi înmormântat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu, cu onorurile cuvenite unei vieţi, aş putea spune emoţionante", a declarat primarul Sorin Oprescu.

Înmormântarea va avea loc duminică la ora 13.00.

Preşedintele Traian Băsescu a depus, vineri seară, în jurul orei 18:10, un buchet de crini albi la sicriul poetului Adrian Păunescu şi a salutat familia îndoliată.

La intrarea în sediul Uniunii Scriitorilor, Băsescu nu a dorit să facă declaraţii la solicitarea presei

Preşedintele s-a întâlnit în curtea Uniunii Scriitorilor cu prinţul Paul şi prinţesa Lia, cu care a purtat o discuţie scurtă.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, familia poetului nu a putut fi contactată.

Uniunea Scriitorilor din România (USR) şi Asociaţia Scriitorilor Bucureşti au declarat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că Adrian Păunescu a fost "o figură de mare popularitate a ultimelor decenii", iar prin dispariţia sa "literatura română pierde un poet notabil şi un talentat gazetar".

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Adrian Păunescu - născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova - a fost poet, publicist şi om politic.

Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet şi ca organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici