Alegerea noului Consiliu de Administraţie al TVR, pe agenda Parlamentului

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se reunesc luni, la ora 14.00, pentru a decide calendarul audierii candidaţilor pentru Consiliul de Administraţiei al SRTV în comisiile de cultură, pentru ca apoi aceştia să fie validaţi de plenul reunit.

343 afișări
Imaginea articolului Alegerea noului Consiliu de Administraţie al TVR, pe agenda Parlamentului

Alegerea noului Consiliu de Administraţie al TVR, pe agenda Parlamentului

Conducerea Legislativului ar urma să sesizeze luni comisiile de cultură ale celor două Camere în vederea audierii candidaţilor propuşi de Preşedinţie, Guvern, grupuri parlamentare şi angajaţii SRTV, însă, până acum propunerile nu au fost înregistrate oficial la Parlament.

PNL urma să o susţină pe jurnalista Oana Stănciulescu, a cărei candidatură a fost însă contestată. De asemenea, copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăricenau, declara că formaţiunea sa îl va susţine pe Cristian Hadji Culea.

Monica Ghiurco şi Gabi Giurgiu au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraţie, în urma unor alegeri interne care au avut loc joi, 17 martie. Cornel Mihalache şi Luminiţa Velciu au fost desemnaţi membri supleanţi ai acestora, conform rezultatelor alegerilor.

După audierea candidaţilor în comisiile de cultură ar urma validarea acestora în plenul reunit al celor două Camere, convocat pentru marţi după-amiază. Mandatul actualului Consiliu de Administraţie al TVR expiră miercuri, 23 martie.

Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, membrii Consiliului de administraţie al SRR şi SRTV sunt desemnaţi prin votul
majorităţii deputaţilor şi senatorilor în şedinţa comună a celor două Camere.

Listele de candidaţi se înaintează birourilor permanente ale celor două Camere, după cum urmează: a)grupurile parlamentare reunite din cele două Camere înaintează propuneri pentru 8 locuri, potrivit configuraţiei politice şi ponderii lor în Parlament; b)Preşedintele României, pentru un loc; c)Guvernul, pentru un loc; d)personalul angajat al fiecărei societăţi desemnează, prin vot secret, candidaţii pentru două locuri, în cadrul unui scrutin organizat de conducerea societăţii respective; e)grupurile parlamentare ale minorităţilor naţionale, pentru un loc.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici