Amazon va lansa o bibliotecă de cărţi electronice pentru utilizatorii europeni de tablete Kindle

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, va lansa în această lună în Franţa, Germania şi Regatul Unit, o bibliotecă de unde utilizatorii de tablete Kindle vor putea să împrumute cărţi în format electronic.

342 afișări
Imaginea articolului Amazon va lansa o bibliotecă de cărţi electronice pentru utilizatorii europeni de tablete Kindle

Amazon va lansa o bibliotecă de cărţi electronice pentru utilizatorii europeni de tablete Kindle (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut joi de retailerul online american Amazon, care continuă astfel o iniţiativă lansată în Statele Unite ale Americii în noiembrie 2011.

"Între cele peste 200.000 de cărţi electronice disponibile în biblioteca Amazon se regăsesc mii de titluri în limbile franceză, germană şi engleză, dar şi cele şapte volume ale seriei «Harry Potter», în engleză, franceză, italiană, germană şi spaniolă", potrivit anunţului Amazon.

Serviciul de împrumutare a cărţilor electronice poartă numele "Prime". Abonaţii la biblioteca Amazon pot împrumuta gratuit un titlu pe lună, fără a li se impune o limită a duratei de returnare a respectivei cărţi. Totodată, autorii cărţilor din biblioteca Amazon vor primi în fiecare lună o sumă de bani de la retailerul online.

Sistemul acesta de împrumut funcţionează deja din noiembrie 2011 în Statele Unite ale Americii şi autorii cărţilor din catalogul bibliotecii Amazon primeau, în luna septembrie, de la retailerul online o sumă de 2,29 dolari la fiecare împrumut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici