Ana Blandiana: Nu voi reprezenta la Salon du Livre nici Guvernul României, nici ICR, ci cărţile mele

Scriitoarea Ana Blandiana a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu va reprezenta la Salon du Livre de la Paris nici Guvernul României, nici Institutul Cultural Român (ICR), ci propriile sale cărţi şi literatura română, care este invitat de onoare al salonului.

497 afișări
Imaginea articolului Ana Blandiana: Nu voi reprezenta la Salon du Livre nici Guvernul României, nici ICR, ci cărţile mele

Ana Blandiana (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Ana Blandiana a trimis agenţiei MEDIAFAX un punct de vedere în legătură cu participarea sa la Salonul Cărţii de la Paris.

"Voi fi la Paris ca invitată a Ministerului Culturii Francez şi dintr-o obligaţie firească faţă de editorul meu din Franţa, care îmi lansează volumul de nuvele fantastice «Les Saisons», finanţat de el însuşi, fără ajutorul ICR. Nu voi reprezenta la Salon du Livre nici Guvernul României, nici ICR, ci propriile mele cărţi şi literatura română care este invitat de onoare al salonului", spune Ana Blandiana.

Aceasta spune că invitaţia de a participa la Salon du Livre este onorantă. "Este o invitaţie onorantă, perfectată în urmă cu câţiva ani şi pe care, în calitatea mea de scriitor român, mi se pare firesc să o onorez", mai spune Ana Blandiana.

Pe de altă parte, scriitorii Mircea Cărtărescu şi Andrei Pleşu au anunţat că nu vor participa la Salonul de Carte de la Paris, informaţia fiind confirmată pentru MEDIAFAX de surse din cadrul Institutului Cultural Român.

Salonul de Carte de la Paris, una dintre cele mai mari manifestări literare internaţionale, se va desfăşura în perioada 22 - 25 martie. România este ţară invitată de onoare la ediţia din acest an a Salonului de Carte de la Paris.

Salonul Internaţional de Carte de la Paris are o medie de 180.000 de vizitatori pe ediţie. Salon du Livre reuneşte în fiecare an peste 1.000 de expozanţi din 40 de ţări, 30.000 de profesionişti ai pieţei editoriale internaţionale şi peste 2.000 de autori din toată lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici