B1 TV, somat de CNA pentru încălcarea vieţii private a lui Ştefan Bănică

CNA a decis, joi, să someze public B1 TV, pentru emisiunea "Lumea lui Banciu", în care moderatorul Radu Banciu a încălcat dreptul la viaţă privată al lui Ştefan Bănică şi al familiei lui.

1377 afișări
Imaginea articolului B1 TV, somat de CNA pentru încălcarea vieţii private a lui Ştefan Bănică

Ştefan Bănică (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, emisiunea "Lumea lui Banciu", moderată de Radu Banciu, difuzată pe 4 octombrie, de la ora 23.00, dar şi mai multe ediţii ale emisiunii "Viaţa e frumoasă", difuzată pe postul TV în perioada 12 septembrie-7 octombrie.

Totodată, CNA a analizat o sesizare primită de la cântăreţul Ştefan Bănică, care a făcut plângere la Consiliu împotriva postului B1 TV, întrucât în emisiunea "Lumea lui Banciu" din 4 octombrie s-au făcut "acuzaţii deosebit de grave la adresa sa, a soţiei, a întregii familii şi a publicului său, într-un limbaj extrem de agresiv şi injurios".

În plus, în şedinţa de joi a CNA, avocatul lui Ştefan Bănică, Mihail Barbu, a spus că, în emisiunea "Lumea lui Banciu" din 4 octombrie, "domnul Bănică este acuzat de relaţii extraconjugale şi lovire, acuzaţii pe care moderatorul nu le poate dovedi". "Moderatorul încearcă să creeze o legătură şi să dea o veridicitate articolelor prezentate în presă cu semnul întrebării", a mai spus avocatul lui Ştefan Bănică Jr. El a precizat că emisiunea "Lumea lui Banciu" nu este un pamflet, în ciuda acestei avertizări postate pe ecran la începutul programului. Totodată, el a cerut CNA să acorde "sancţiunea cea mai mare posibilă", în cazul postului B1.

Pe de altă parte, Vlad Pufu, director adjunct la postul B1 TV, a spus că "Lumea lui Banciu" este o "emisiune-pamflet, în stilul domnului Radu Banciu". "El a interpretat nişte articole din presă, nişte fotografii. Stilul pamflet este un stil jurnalistic (...) Probabil a şi exagerat puţin Radu Banciu, dar acum nu trebuie să îl mitraliem", a spus Vlad Pufu. El a mai spus că subiectul despre familia Bănică a fost abordat într-o singură emisiune. Pufu a mai spus că afirmaţiile şi comentariile făcute de Radu Banciu au venit în continuarea emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3, în care familia Bănică a fost invitată şi a discutat printre altele despre intimitatea persoanelor publice. "Nu este o campanie împotriva familiei Bănică", a mai spus Pufu, precizând că în emisiune nu s-a incitat la violenţă împotriva cuiva, familia Bănică fiind "una iubită", lucru dovedit şi de faptul că Andreei Marin Bănică i se spune "zâna".

"Mie îmi pare rău că dumneavoastră veniţi cu argumentul concurenţilor dumneavoastră de la Antena 3, respectiv acela că emisiunea «Lumea lui Banciu» este pamflet", a spus, în schimb, Narcisa Iorga, membru al CNA. Ea a făcut referire la faptul că şi emisiunea "În gura presei" cu Mircea Badea, de la Antena 3, este încadrată ca fiind "un pamflet". "Pamfletul nu scuză atacul la persoană", a mai spus Iorga.

"Nu am văzut emisiunea domnului Banciu, dar am văzut o parte din emisiunea «Sinteza zilei» de la Antena 3, care nu mi s-a părut echilibrată. Domnul Gâdea îi peria pe cei doi", a spus Christian Mititelu, membru al CNA. "Poate asta a şi justificat atitudinea domnului Banciu", a completat Dan Grigore, alt membru al CNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici