BBC a contribuit la bugetul de stat al Marii Britanii cu 9,3 miliarde de euro, în 2010

BBC, radiodifuzorul public britanic, a contribuit la economia Marii Britanii cu 9,3 miliarde de euro anul trecut, comparativ cu 2009, când livrase 8,8 miliarde de euro la bugetul de stat, informează Media Guardian.

55 afișări
Imaginea articolului BBC a contribuit la bugetul de stat al Marii Britanii cu 9,3 miliarde de euro, în 2010

BBC a contribuit la bugetul de stat al Marii Britanii cu 9,3 miliarde de euro, în 2010

Pe fondul pregătirilor fostului ministru conservator Christopher Patten de a prelua preşedinţia corporaţiei, BBC face eforturi pentru a explica valoarea taxelor sale, argumentând că, departe de a fi un risipitor al banilor contribuabililor britanici, prin activităţile sale contribuie la bugetul de stat.

Potrivit unui studiu al companiei de audit Deloitte, BBC, prin activităţile sale din Marea Britanie, a avut o contribuţie netă la economia britanică în valaore de 9,3 milioane de euro în 2010, în creştere comparativ cu 2009, când livrase la bugetul de stat 8,8 miliarde de euro.

În pofida eforturilor de a-şi diversifica activităţile, operaţiunile BBC sunt axate mai mult pe Londra. Potrivit studiului Deloitte, 69% din veniturile generate de activităţile BBC a vizat operaţiunile economice din Londra, deşi creşteri ale beneficiilor s-au constatat şi în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

BBC încearcă să îşi reducă operaţiunile din sud-estul Marii Britanii. Până în 2016, 50% din bugetul alocat programelor TV ale corporaţiei şi 40% din cel pentru programele radio vor fi alocate unor divizii din afara Londrei.

Numirea lui Patten la conducerea BBC a fost aprobată de parlamentul britanic săptămâna trecută, când acesta a dat avertizări privind provocările pe care BBC trebuie să le înfrunte în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici