Biografia lui Steve Jobs va deveni film. Sony a cumpărat drepturile de ecranizare

Grupul Sony a achiziţionat drepturile de ecranizare a biografiei lui Steve Jobs, scrisă de Walter Isaacson, ce va fi lansată oficial pe piaţă pe 24 octombrie.

651 afișări
Imaginea articolului Biografia lui Steve Jobs va deveni film. Sony a cumpărat drepturile de ecranizare

Biografia lui Steve Jobs va deveni film. Sony a cumpărat drepturile de ecranizare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului TheWrap.com, acest film biografic va fi produs de Mark Gordon.

Editura Simon & Schuster intenţiona să publice pe 21 noiembrie biografia lui Steve Jobs, însă, din cauza decesului cofondatorului grupului Apple, a luat decizia de a devansa această dată şi a anunţat că va publica acest volum pe 24 octombrie.

Walter Isaacson a colaborat cu Steve Jobs pentru a scrie această biografie şi a realizat ultimul interviu cu Jobs în luna septembrie.

Walter Isaacson, fostul director al postului CNN şi fostul manager editorial al revistei Time, este un reputat biograf, care a publicat deja biografiile unor personalităţi precum Benjamin Franklin şi Albert Einstein.

Steve Jobs, slăbit şi în suferinţă, cu numai câteva săptămâni înainte de moartea sa, şi-a aprobat biografia, deoarece a vrut ca fiii săi să înţeleagă mai bine de ce nu a fost întotdeauna alături de ei, potrivit autorului mult aşteptatei cărţi.

"Am vrut ca ai mei copii să mă cunoască", i-a declarat Jobs lui Walter Isaacson, jurnalist nominalizat la premiile Pulitzer, când acesta l-a întrebat pe cofondatorul Apple de ce şi-a autorizat biografia completă, după ce toată viaţa a ţinut să îi fie respectată intimitatea şi a trăit aproape ascetic.

"Nu am fost mereu alături de ei şi am vrut ca ei să ştie de ce şi să înţeleagă ce am făcut", i-a declarat Jobs lui Isaacson, în ultimul lor interviu, care a avut loc acasă la emblematicul cofondator şi lider al Apple, în Palo Alto, California.

Steve Jobs era căsătorit, din 1991, cu Laurene Powell, cu care a avut trei copii - un băiat şi două fiice, Reed, în vârstă de 20 de ani, Erin, în vârstă de 16 ani, şi Eve, în vârstă de 13 ani. El mai avea însă o fată dintr-o relaţie anterioară cu Chrisann Brennan, Lisa Brennan-Jobs, în vârstă de 33 de ani. Liderul Apple a mai lăsat în urmă o soră, pe Patti Jobs, dar şi numeroşi prieteni şi rude mai îndepărtate.

Isaacson a declarat că l-a vizitat ultima oară pe Jobs în urmă cu numai câteva săptămâni, când l-a găsit într-un dormitor de la parterul casei, simţindu-se rău. Jobs se mutase acolo deoarece se simţea prea slăbit ca să mai urce scările. Totuşi, "mintea sa era încă ascuţită şi avea un umor vibrant", a scris Isaacson într-un eseu pentru Time.com, care va fi publicat în ediţia tipărită a revistei care va apărea pe 17 octombrie.

Steve Jobs a murit miercuri, la vârsta de 56 de ani, din cauza unei forme rare de cancer la pancreas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici