Care au fost cei mai căutaţi termeni pe Google, la nivel mondial, în 2014

Robin Williams, Cupa Mondială din Brazilia, epidemia de Ebola, avionul Malaysian Airlines şi provocarea găleţii cu gheaţă/ Ice Bucket Challenge se numără printre cei mai căutaţi termeni în 2014, la nivel mondial, pe motorul online Google.

340 afișări
Imaginea articolului Care au fost cei mai căutaţi termeni pe Google, la nivel mondial, în 2014

Care au fost cei mai căutaţi termeni pe Google, la nivel mondial, în 2014 (Imagine: Shutterstock)

În 2013, internauţii voiau să ştie cum să danseze "twerk", un stil făcut celebru de cântăreaţa Miley Cyrus. În 2014, vremurile au fost mai puţin distractive, iar oamenii au vrut să ştie dacă suferă de Ebola, comentează cnn.com.

Motorul de căutare online Google a publicat lista anuală a celor mai căutate subiecte. Apple, Facebook şi alte companii care activează în domeniul online publică şi ele astfel de recapitulări, dar acele informaţii arată doar ceea ce utilizatorii cumpără/publică pe reţelele de socializare. Căutările online cu ajutorul motorului Google sunt mult mai sincere, uneori jenante, şi oferă o imagine mai clară referitoare la lucrurile care îi interesează pe internauţi, potrivit cnn.com.

TITLURILE ZILEI

Astfel, cei mai căutaţi termeni pe Google, în 2014, au fost "Robin Williams" (locul întâi), "Cupa Mondială la Fotbal din Brazilia" (locul al doilea) şi "epidemia de Ebola" (locul al treilea). În topul căutărilor s-au mai aflat dispariţia avionului Malaysian Airlines (4) şi "fenomenul" provocării "găleţii cu gheaţă/ Ice Bucket Challenge" (5).

Internauţii au mai fost interesaţi de jocul Flappy Bird pentru telefoane inteligente (6), de câştigătorul concursului Eurovision 2014, travestitul Conchita Wurst (7), de organizaţia Statul Islamic/ SI (8), animaţia Disney de mare succes "Frozen" (9) şi Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci (10).

Decesele înregistrate în rândul celebrităţilor par să domine topurile de sfârşit de an ale Google. În 2013, Paul Walker era subiectul cu cea mai mare creştere în căutările de pe internet, după ce actorul a murit într-un accident de maşină, alături de alte personalităţi care au decedat anul trecut, precum Nelson Mandela şi actorul Cory Monteith, celebru pentru rolul din serialul "Glee".

Google include, la fiecare sfârşit de an, printre topurile căutărilor, o categorie specială dedicată celebrităţilor decedate ("trending celebrity losses") în cursul anului, faţă de care internauţii îşi exprimă interesul.

În 2014, pe această listă a celebrităţilor decedate, actorul Robin Williams a ocupat poziţia întâi şi este urmat, în ordine, de actriţa Joan Rivers, actorul Philip Seymour Hoffman, scriitoarea Maya Angelou şi actriţa de comedie Janet Vivian "Jan" Hooks.

În categoria celor mai căutate vedete în viaţă, la nivel mondial, actriţa Jennifer Lawrence a ocupat poziţia întâi, urmată fiind de vedeta TV Kim Kardashian şi de actriţa franceză Julie Gayet, care a ajuns în acest clasament cel mai probabil datorită informaţiilor privind o aventură amoroasă a ei cu preşedintele Franţei, Francois Hollande.

Accidentul de maşină suferit de Tracy Morgan l-a propulsat pe actor pe locul al patrulea în topul celor mai căutate vedete pe internet. Schimbarea extremă a înfăţişării i-a adus actriţei Renee Zellweger locul al cincilea.

Google este pentru mulţi utilizatori prima sursă de informare privind un termen/ subiect pe care nu îl cunosc. Căutările de tipul "What is..." ("Ce este...", n.r.) din 2014 au inclus termeni precum Ebola, ALS (Amyotrophic lateral sclerosis, scleroză laterală amiotrofică, n.r.), ISIS (mişcarea Statul Islamic, n.r.), bitcoin (monedă virtuală, n.r.) şi asfixiere.

Funcţia Airdrop, care permite partajarea de fişiere între dispozitivele Apple, a intrat în două dintre categoriile de căutări, fiind inclusă şi în lista "What is...", cât şi topul căutărilor de tipul "How To..." ("Cum să...", n.r.), a cărui primă poziţie a ocupat-o. Topul "How to.." a mai inclus subiecte precum machiajul, votul şi sărutul.

Motorul de căutare Google este pentru mulţi oameni şi prima oprire când vine vorba de verificarea unor simptome privind eventuale boli şi schimbări ale organismului. Ebola s-a clasat şi în acest domeniu pe prima poziţie, urmată de gripă, sarcină, sindromul Asperger şi scleroza laterală amiotrofică.

Ca şi persoanele ipohondre, posesorii de câini apelează la Google în număr destul de mare. Într-o categorie specială a căutărilor online pe subiecte canine, Google a inclus termeni precum "ce îl face pe Sparky să mănânce iarbă" şi dacă animalul de companie poate visa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici