Cea mai nouă achiziţie anunţată de Amazon

Distribuitorul online american Amazon a anunţat, joi, achiziţionarea site-ului dedicat cursurilor de matematică online TenMarks, în dorinţa de a consolida oferta de conţinut digital.

130 afișări
Imaginea articolului Cea mai nouă achiziţie anunţată de Amazon

Cea mai nouă achiziţie anunţată de Amazon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tranzacţia ar trebui să fie finalizată până la sfârşitul acestui an.

"Împreună, Amazon şi TenMarks intenţionează să dezvolte conţinuturi şi aplicaţii educative pentru mai multe platforme", a precizat într-un comunicat Dave Limp, vicepreşedinte al Amazon Kindle, divizia de tablete şi conţinuturi online din acest grup.

TenMarks, specializat în cursurile personalizate de matematică online pentru ciclul primar şi secundar, este utilizat "de zeci de mii de şcoli" din Statele Unite ale Americii, adaugă Dave Limp.

Achiziţia se numără printre investiţiile importante realizate recent de Amazon privind ofertele de conţinut online, cu scopul de a susţine ofensiva pe care a lansat-o pe piaţa tabletelor, odată cu Kindle Fire, ce rivalizează cu tabletele iPad şi Apple, aflându-se în centrul strategiei de diversificare a distribuitorului.

Amazon a dezvăluit că nu urmăreşte să obţină profit de pe urma vânzării acestor gadget-uri, ci de pe urma produselor derivate, din care fac parte şi conţinuturile online.

Distribuitorul devine un concurent din ce în ce mai serios pentru site-uri video ca Netflix, în cursa obţinerii drepturilor de redifuzare a filmelor şi serialelor de televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici