China acuză Google de legături cu Guvernul american

Agenţia de presă oficială din China, controlată de Partidul Comunist aflat la putere, atacă Google, declarând că ar avea "legături strânse" cu Guvernul american.

59 afișări
Imaginea articolului China acuză Google de legături cu Guvernul american

China acuză Google de legături cu Guvernul american

Potrivit agenţiei oficiale a autorităţilor chineze, Xinhua, Google le furnizează serviciilor de stat americane un număr record de rezultate ale căutărilor efectuate pe motorul său de căutare, informează BBC News Online.

De asemenea, agenţia de presă chineză a mai acuzat Google că încearcă să schimbe stilul de viaţă al chinezilor impunându-le valori tipic americane.

"Oficiali de rang înalt ai Google au legături strânse cu Guvernul american. Deja nu mai este un secret că mulţi experţi în securitate de la Pentagon vin de la Google", se arată într-un material al agenţiei Xinhua.

Reprezentanţii Google au negat, însă, că serviciile lor ar fi influenţate de Guvernul american.

Potrivit unor speculaţii de pe piaţă, atacurile presei chineze vin pe fondul pregătirilor Google de a anunţa că se va retrage din China, din cauza cenzurii asupra rezultatelor căutărilor efectuate pe motorul de căutare Google.cn.

"Decizia de a ne reevalua activităţile de pe piaţa din China aparţine Google şi numai Google", a declarat un purtător de cuvânt al companiei americane.

Google este al doilea cel mai popular motor de căutare din China, după Baidu, un motor de căutare chinez.

Pe de altă parte, reporterii agenţiei de presă Xinhua au mai scris că legile privind internetul vor rămâne neschimbate în China indiferent dacă Google pleacă sau rămâne pe această piaţă.

"Ambiţia unei companii de a schimba regulile din China privind internetul se vor dovedi a fi ridicole", se mai arată în materialele Xinhua.

De mai multe zile, pe piaţa americană şi internaţională circulă zvonuri privind retragerea Google de pe piaţa chineză, începând din 10 aprilie. Oficial, Google nu a anunţat încă dacă se va retrage sau nu din China. Săptămâna trecută, Guvernul chinez a avertizat Google că ar trebui să respecte legislaţia locală chiar dacă decide să îşi închidă operaţiunile pe această piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici