CNA: Postul România TV, amendat cu 5.000 de lei, pentru dezechilibre în campania pentru referendum

Postul România TV a fost amendat, marţi, de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), cu 5.000 de lei, pentru modul dezechilibrat şi lipsit de imparţialitate în care a reflectat referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, în două emisiuni, din 25 iulie, respectiv 30 iulie.

257 afișări
Imaginea articolului CNA: Postul România TV, amendat cu 5.000 de lei, pentru dezechilibre în campania pentru referendum

CNA: Postul România TV, amendat cu 5.000 de lei, pentru dezechilibre în campania pentru referendum

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, emisiunile "Ultima oră" şi "Breaking News", difuzate în 25 iulie, respectiv 30 iulie. În aceste emisiuni au fost prezenţi Vasile Gherasim (PDL), Mircea Toader (PDL), Victor Ciorbea (PNŢCD), Cristina Pocora (PNL), Cătălin Ivan (PSD) şi Răzvan Theodorescu - academician.

Potrivit CNA, în cadrul acestor emisiuni, unii dintre invitaţi şi-au exprimat direct părerile pro-demitere şi au făcut afirmaţii jignitoare la adresa preşedintelui suspendat.

Membrii Consiliului au considerat că în cadrul acestor emisiuni au fost încălcate prevederile articolului 1 din Decizia nr. 586 din 10 iulie 2012 pentru reflectarea pe posturile de radio şi de televiziune a referendumului privind demiterea preşedintelui României.

Potrivit acestui articol, "reflectarea evenimentelor legate de referendum trebuie să respecte obligaţiile legale privind informarea corectă, imparţialitatea şi pluralismul de opinii, protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine".

După analiza emisiunilor, opt dintre cei 10 membri ai CNA prezenţi la şedinţa de marţi a Consiliului au votat pentru amendarea postului România TV cu 5.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici