CNA recomandă posturilor radio-TV să promoveze campania de informare privind revizuirea Constituţiei

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) recomandă televiziunilor şi radiourilor să difuzeze materialele de promovare a campaniei de informare publică cu privire la procedurile de revizuire a Constituţiei României.

196 afișări
Imaginea articolului CNA recomandă posturilor radio-TV să promoveze campania de informare privind revizuirea Constituţiei

CNA recomandă posturilor radio-TV să promoveze campania de informare privind revizuirea Constituţiei (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Parlamentul a informat Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la faptul că, în cadrul procedurilor de revizuire a Constituţiei, Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României a decis crearea Forumului Constituţional, se spune într-un comunicat postat pe site-ul CNA, semnat de Laura Georgescu, preşedintele Consiliului.

"Acest proiect urmăreşte realizarea unei largi dezbateri la nivelul societăţii româneşti, privind temele de interes care vor fi abordate în procesul de revizuire a Constituţiei. Consultarea populaţiei va fi făcută prin intermediul platformei http://www.forumconstitutional2013.ro, unde vor fi găzduite dezbateri tematice. Ulterior, echipa Forumului Constituţional va înainta Comisiei un Raport de sinteză a dezbaterilor şi propunerilor, acesta urmând să stea la baza activităţii Comisiei de revizuire a Constituţiei. Pentru a facilita activitatea Forumului Constituţional, în perioada următoare se va derula o campanie de informare publică", se spune în comunicat.

Astfel, Consiliul Naţional al Audiovizualului, în calitatea sa de garant al interesului public, recomandă posturilor de radio şi de televiziune participarea la campania menţionată, "prin difuzarea materialelor de promovare aferente în regim de campanie de interes public, având în vedere importanţa unei dezbateri ample cu privire la principalele probleme legate de Legea fundamentală care guvernează societatea românească şi faptul că tema revizuirii Constituţiei este un subiect de interes public deosebit".

CNA precizează că, în conformitate cu prevederile articolului 142 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, Secţiunea a 10-a, "mesajele non-comerciale care vor fi difuzate în cadrul acestei campanii nu vor fi incluse în calculul duratei legale alocate publicităţii şi vor respecta următoarele condiţii cumulative: a) difuzarea mesajelor va fi gratuită, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă; b) mesajele vor fi grupate şi separate de alte mesaje publicitare şi identificate între coperte cu menţiunea «Mesaj de interes public»".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici