CNA renunţă la sesizarea Consiliului Concurenţei în legătură cu exclusivitatea difuzării Euro 2016 de către Dolce

CNA a revocat decizia de sesizare a Consiliului Concurenţei privind nerespectarea de către Dolce a condiţiilor art.21 din Legea Audiovizualului care prevede că evenimentele importante (precum Euro 2016) pot fi difuzate în exclusivitate doar dacă difuzarea nu privează o parte importantă a publicului.

130 afișări
Imaginea articolului CNA renunţă la sesizarea Consiliului Concurenţei în legătură cu exclusivitatea difuzării Euro 2016 de către Dolce

CNA renunţă la sesizarea Consiliului Concurenţei în legătură cu exclusivitatea difuzării Euro 2016 de către Dolce

La propunerea membrului Valetin Jucan, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a revocat în şedinţa de marţi, 21 iunie, decizia luată în 14 iunie de sesizare a Consiliul Concurenţei, privind nerespectarea de către Dolce a condiţiile articolului 21 din Legea Audiovizualului care prevede că evenimentele importante (precum Euro 2016) pot fi difuzate în exclusivitate doar dacă difuzarea nu privează o parte importantă a publicului din România.

Jucan a solicitat rediscutarea acestui subiect. „Cred că ne-am grăbit şi nu am analizat toate documentele. Nu cred că e vorba de exclusivitate, fiindcă nu e vorba de o singură entitate care difuzează pe întreg teritoriul României”, a susţinut acesta.

„Dolce s-a calificat pentru pachetul pay-tv, iar Pro TV s-a calificat pentru free to air. Nu e o problemă de competitivitate între doi factori. Nu înţeleg ce ar trebui să vadă Consiliul Concurenţei. Mi se pare că pasăm acesta problemă spre o instituţie care are alte prerogative, iar eu nu văd cum ar putea să clarifice”, a mai declarat Jucan.

Decizia de revocare a fost luată cu şase voturi: Valentin Jucan, Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu.

Dorina Rusu şi Răsvan Popescu au votat împorivă.

Pe de altă parte, vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu, a propus amânarea subiectului până săptămâna viitoare, astfel încât să fie prezent la discuţie şi Lorand Turos care, în şedinţa din 14 iunie propusese atenţionarea televiziunii. Propunerea, supusă votului înaintea celei de revocare, nu a întrunit un număr suficient de voturi pentru a fi adoptată.

Reprezentanţi ai societăţii Telekom au fost prezenţi la discuţie şi au declarat că nu poate fi vorba de exclusivitate - "Noi am achiziţionat pachetul pentru pay-tv în martie 2015, iar Pro TV a achiziţionat pentru pachetul free to air cu trei săptămâni înainte de începerea campionatului".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici