CNA va analiza emisiunea în care Iancu şi Piţurcă s-au jignit

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va analiza săptămâna viitoare sesizarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării cu privire la emisiunea "Contraatac", difuzată marţi seară, pe postul GSP TV, în care Marian Iancu şi Victor Piţurcă s-au jignit reciproc.

25 afișări
Imaginea articolului CNA va analiza emisiunea în care Iancu şi Piţurcă s-au jignit

CNA va analiza emisiunea în care Iancu şi Piţurcă s-au jignit (Imagine: Lucian Maftei/Mediafax Foto)

Sesizarea transmisă CNA de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării va fi mai întâi analizată de Direcţia Monitorizare, urmând să intre apoi în atenţia Consiliului, a declarat pentru MEDIAFAX Răsvan Popescu, preşedintele CNA. Următoarea şedinţă a CNA se va desfăşura marţi.

Răsvan Popescu a precizat că CNA a primit mai multe sesizări în urma emisiunii de la GSP TV, pe care membrii Consiliului le vor analiza împreună cu adresa de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Ferenc Asztalos, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că va solicita federaţiei, ligii şi Consiliului Naţional al Audiovizualului să ia măsuri în cazul jignirilor pe care şi le-au adus Marian Iancu şi Victor Piţurcă în emisiunea de la GSP TV.

"Astăzi (miercuri, n.r.) vom trimite o adresă către Federaţia Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, respectiv Consiliul Naţional al Audiovizualului. De la federaţie şi de la ligă vom solicita să analizeze acest incident şi să aplice regulamentul de disciplină, articolele 50, 52 şi 54 şi să ia măsuri în acest caz. Raportat la Consiliul Naţional al Audiovizualului, vom solicita să analizeze atitudinea şi responsabilitatea producătorului de emisiune şi a moderatorului. Dacă moderatorul avea obligaţia să atragă atenţia celor două persoane asupra unui limbaj decent şi dacă avea obligaţia să întrerupă convorbirea telefonică. Ăsta este primul pas pe care îl vom face noi. Instituţia noastră poate aplica sancţiuni, dar, în primă fază, aşteptăm ca federaţia şi liga să-şi aplice propriile regulamente. Dânşii întotdeauna promovează ideea că sunt o organizaţie autonomă, care are propriile reguli, şi le dăm posibilitatea să-şi demonstreze această autonomie. În caz contrar, dacă nu se vor lua măsuri, îmi rezerv dreptul de a informa UEFA", a declarat, miercuri, Asztalos.

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, şi managerul general al Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, se atacă public de câteva zile, scandalul dintre cei doi culminând cu un dialog jignitor pe care l-au avut, marţi seară, prin telefon, în emisiunea de la GSP TV. Oficialul FC Timişoara l-a făcut pe Piţurcă "homosexual", iar fostul selecţioner a spus despre Iancu că este "garoi", "ţigan" şi "magraon".

Înaintea începerii ediţiei 2010-2011 a Ligii I, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis monitorizarea persoanelor care recidivează cu declaraţii jignitoare sau calomnioase, urmând ca aceastea să fie excluse din activitatea fotbalistică sau să fie declarate "persona non grata".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici