Comisiile parlamentare au avizat bugetul propus SRTV pentru anul 2013

Comisiile reunite pentru cultură ale Parlamentului au avizat favorabil, marţi, proiectul de buget pentru anul 2013 al Societăţii Române de Televiziune, în varianta propusă de Guvern, care prevede o scădere de circa 18 la sută faţă de cheltuielile făcute de această instituţie în anul precedent.

146 afișări
Imaginea articolului Comisiile parlamentare au avizat bugetul propus SRTV pentru anul 2013

Comisiile parlamentare au avizat bugetul propus SRTV pentru anul 2013 (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Bugetul SRTV avizat de membrii celor două comisii de specialitate ale Parlamentului va fi în anul 2013 de 174.217.000 lei.

Potrivit proiectului aprobat, SRTV este finanţat în proporţie de peste 30 la sută din bugetul de stat şi de aproape 70 la sută din venituri proprii.

Membrii celor două comisii au adoptat proiectul de buget al SRTV cu 15 voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

La dezbateri, preşedintele director-general al SRTV, Claudiu Săftoiu, a amintit că în instituţia pe care o conduce s-a reuşit salvarea a 2.450 de locuri de muncă, alţi 627 de angajaţi fiind concediaţi, care vor primi salarii compensatorii.

Invocând faptul că alocările bugetare pentru televiziunea publică au fost reduse drastic, el a făcut un apel la parlamentari pentru a identifica surse de finanţare pentru suplimentarea bugetului în cursul anului 2013.

El a menţionat că, în actualele condiţii bugetare, disciplina administrativă şi financiară, precum şi un echilibru între venituri şi cheltuieli vor caracteriza activitatea SRTV.

Întrebat dacă nu are în vedere reducerea numărului de canale ale SRTV, Claudiu Săftoiu a spus că s-a preocupat de acest lucru şi că deja a început această reducere a canalelor prin planul de restructurare.

"Eu sunt adeptul, însă, că ceea ce trebuie să păstrezi şi să încerci, mai mult decât atât, să valorifici. Faptul că anul trecut a trebuit să închidem două canale şi tot anul trecut, TVR Info, în colaborare cu Euronews, a reînceput să emită trebuie să vă lase şi dumneavoastră o aşteptare pozitivă cu privire la valorificarea potenţialului TVR Cultural", a menţionat Săftoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici