Constantin Lăpuşneanu îţi arată în filmul „Fiii lupilor” cum era viaţa dacilor acum 2.000 de ani

  • Asociaţia geto-dacii Moldova lucrează la filmul „Fiii lupilor”
  • Acesta va reda viaţa, obiceiurile şi ritualurile dacilor din anul 85 după Hristos
  • Constantin Lăpuşneanu, vicepreşedintele asociaţiei, joacă rolul generalului Kaigiza
918 afișări
Imaginea articolului Constantin Lăpuşneanu îţi arată în filmul „Fiii lupilor” cum era viaţa dacilor acum 2.000 de ani

Constantin Lăpuşneanu îţi arată în filmul „Fiii lupilor” cum era viaţa dacilor acum 2.000 de ani

Cu ani în urmă ai văzut filmul Dacii, regizat de Sergiu Nicolaescu. Vei putea să trăieşti aceleaşi emoţii într-o poveste diferită.

Constantin Lăpuşneanu are 45 de ani şi este vicepreşedintele Asociaţiei Geto-Dacii, din Moldova. Împreună cu ceilalţi membrii lucrează la un film, Fiii lupilor, despre obiceiurile dacilor.

Acţiunea se petrece în anul 85 d.HR şi urmăreşte viaţa unei familii de daci nobili care întâmpină mai multe greutăţi. Filmul nu are finanţare şi cel mai probabil va fi gata anul viitor. Membrii asociaţiei au pus mână de la mână iar acum sunt la jumătatea drumului. O parte din scene au fost filmate în judeţul Iaşi, unde sunt multe vestigii ale cetăţilor dacice. Constantin  joacă rolul generalului geto-dac Kaigiza.

Constantin Lăpuşneanu, Asociaţia Geto-Dacii Moldova: Trebuie să intrăm în amănunte, în detalii, să arătăm lumii cum trăiau oamenii acum 2000 de ani. Cum se îmbrăcau, cum gândeau şi în ce fel acţionau. Va fi mult dramatism, lucruri tragice, nu vrem să mergem pe clişee. Au trecut mulţi ani de la un film dedicat perioadei geto-dacice.

Filip Emanuel are 47 de ani, este profesor de chitară şi face parte din asociaţie. El va juca rolul preotului dintr-un trib.

Filip Emanuel, membru Asociaţia Geto-Dacii Moldova: Voi avea grijă de anumite ritualuri. Când cineva trecea dincolo trebuia să se invoce zeii, la nunţi, la botezuri. E important pentru tineri, este un film educaţional. Se vor lămuri mai multe aspecte şi pentru cei mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici