Contul de Twitter al Papei Francisc a depăşit pragul istoric de 13 milioane de admiratori

Contul de Twitter al Papei Francisc (@Pontifex) a depăşit, miercuri dimineaţă, pragul istoric de 13 milioane de admiratori (followeri), graţie versiunilor sale în nouă limbi - inclusiv arabă şi latină -, a anunţat cotidianul religios Il Sismografo, citat de AFP.

80 afișări
Imaginea articolului Contul de Twitter al Papei Francisc a depăşit pragul istoric de 13 milioane de admiratori

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Începând din ziua alegerii sale, pe 13 martie 2013, şi până pe 16 aprilie 2014, contul oficial al suveranului pontif - care a fost deschis de Benedict al XVI-lea în decembrie 2012 - a "câştigat" 10 milioane de admiratori. Mesajele publicate de papa Francisc pe Twitter, cu o tonalitate spirituală şi centrate pe textele din Evanghelie, sunt adeseori redistribuite în număr mare pe această platformă de microblogging.

Printre cei 13 milioane de followeri, recordul este deţinut de hispanici - 5,4 milioane urmăresc contul de Twitter al acestui papă originar din America Latină. Ei sunt urmaţi de anglofoni (3,9 milioane), italieni (1,6 milioane) şi vorbitorii de portugheză (1,01 milioane), inclusiv cei din Brazilia, ţara cu cea mai numeroasă populaţie catolică din lume.

Celelalte limbi în care sunt difuzate pe Twitter mesajele papale sunt franceza, latina, germana, poloneza şi araba.

În ianuarie, în primul său mesaj pe tema reţelelor de socializare, papa Francisc i-a îndemnat pe catolici să fie "cetăţeni constructivi ai digitalului", să folosească internetul, pe care suveranul pontif l-a numit un "dar al lui Dumnezeu" care permite "o cultură autentică a întâlnirii".

Papa Francisc se bucură de o foarte mare popularitate atât în rândul catolicilor, cât şi în al celor care nu aparţin acestei religii, inclusiv pe reţelele de socializare. Simplitatea şi apropierea lui de oameni sunt aclamate. Nivelul său de popularitate reaminteşte de cel al papei Ioan Paul al II-lea, care va fi canonizat pe 27 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici