Contul de Twitter al Papei Francisc a depăşit şase milioane de abonaţi

Contul de Twitter al Papei Francisc a depăşit luni şase milioane de abonaţi, 2,7 milioane adăugându-se, în doar 48 de zile de pontificat, celor dinainte, ai precedentului Papă Benedict al XVI-lea, conform unui calcul efectuat de site-ul pentru informaţii religioase Il Sismografo.

76 afișări
Imaginea articolului Contul de Twitter al Papei Francisc a depăşit şase milioane de abonaţi

Contul de Twitter al Papei Francisc a depăşit şase milioane de abonaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este vorba despre un nou aflux de abonaţi, reprezentând o creştere medie de 60.000 pe zi.

Pragul de cinci milioane a fost atins la 4 aprilie, după mai puţin de o lună de la alegerea primului Papă argentinian din istorie.

Înainte de această dată, începând de la 12 decembrie, atunci când Benedict al XVI-lea a postat primul mesaj în engleză pe contul @pontifex, 3,3 milioane de persoane din lume au hotărât să-l urmărească pe papa în limbile engleză, spaniolă, italiană, franceză, germană, portugheză, arabă, poloneză şi latină. Contul papei este urmărit din interes sau din simpatie, dar şi pentru a aduce jigniri sau pentru a critica scandalurile din Biserică.

Papa Francisc a postat primul mesaj la 17 martie. Începând de atunci, a postat 27 de mesaje.

Conţinutul mesajelor a rămas foarte religios, cu toate că Francisc prezintă un comportament mai direct şi mai simplu decât Benedict al XVI-lea. De asemenea, el postează uneori mesaje pe Twitter pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de victimele catastrofelor.

Din cauza provenienţei din America Latină şi naţionalităţii argentiniene a Papei, numărul de abonaţi în spaniolă (2,1 milioane) se apropie rapid de cel al abonaţilor în engleză (2,4 milioane). Se constată, de asemenea, o creştere puternică a abonaţilor în limba portugheză (278.000), mai ales că se apropie Zilele Mondiale ale Tineretului, programate în iulie la Rio de Janeiro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici