COOLTURA de WEEKEND. 1.Noua poveste Star Wars 2. Animaţia anului 2016 3. Andy Warhol la TNB

În weekend- două premiere cinematografice must-see. Noul Star Wars, în care fanilor le vor fi dezvăluite piese lipsă din puzzle.. Apoi, animaţia anului, "Ţestoasa Roşie", despre o viaţă de om pe o insulă populată de animale tropicale. La TNB, cel care a schimbat felul de a vedea arta: Andy Warhol.

416 afișări
Imaginea articolului COOLTURA de WEEKEND. 1.Noua poveste Star Wars 2. Animaţia anului 2016 3. Andy Warhol la TNB

COOLTURA de WEEKEND. 1.Noua poveste Star Wars 2. Animaţia anului 2016 3. Andy Warhol la TNB (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Premiere cinematografice în weekend

Animaţia "Ţestoasa roşie". Omul pe insula ţestoaselor

Animaţia "Ţestoasa roşie/ La Tortue Rouge", în regia lui Michael Dudok de Wit, care a obţinut Premiul Special al Juriului la Cannes 2016 în secţiunea Un Certain Regard, va avea premiera vineri în cinematografele din România. Cel mai important lungmetraj de animaţie al anului, "La Tortue Rouge/ Ţestoasa roşie" este o coproducţie Franţa-Belgia-Japonia în regia lui Michael Dudok de Wit, cel care deţine în palmares premiile Oscar şi BAFTA pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie ("Father and Daughter", 2000). "Ţestoasa roşie" este lungmetrajul său de debut şi urmăreşte firul momentelor marcante din viaţa unui om, spusă din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală populată de ţestoase, crabi şi păsări.

Secvenţe din film, în trailerul de mai jos:

aa

SF-ul istoric "Rogue One: O poveste Star Wars"

Synopsis pentru fani:

Filmul urmăreşte luptătorii Rezistenţei, care se îmbarcă în misiunea de a fura planurile pentru Steaua Morţii a Imperiului. Aceste evenimente se leagă cu primele scene din "Războiul stelelor - Episodul IV: O nouă speranţă", când Prinţesa Leia este văzută că ascunde planurile în R2-D2 , înainte de a fi capturată de Imperiul Galactic.

Darth Vader se întoarce pe marile ecrane în "Rogue One: A Star Wars Story". Filmul explorează modul în care a ajuns Rebeliunea să deţină informaţii ce dezvăluie slăbiciunea fatală a super-armei Imperiului. Este vorba despre un jaf care are loc pe un câmp de luptă, pe care fanii Star Wars şi l-au imaginat timp de aproape 40 de ani, fiind descris în intro-ul filmului din 1977, "Războiul stelelor - Episodul IV: O nouă speranţă", care oferă doar câteva detalii pe tot parcursul său.

Regizorul noului film, Gareth Edwards, care a regizat în 2014 "Godzilla", va oferi fanilor piese lipsă din puzzle, care vor da sens întregii poveşti - dezvăluind personaje care nu au mai apărut niciodată în seria de filme epic ştiinţifico-fantastice, dar şi readucând în peisaj câteva dintre personajele clasice.

La ce ne putem aştepta de la noul film Star Wars: Un nou armament al Imperiului este folosit împotriva Rebeliunii. Noi informaţii despre Jyn Erso, interpretată de Felicity Jones, cunoscută pentru rolul din "The Theory of Everything/ Teoria întregului", proscrisa care a intrat în conflict atât cu Rebeliunea, cât şi cu Imperiul, iar acum are şansa de a-şi spăla păcatele, îmbarcându-se într-o misiune pentru băieţii buni. Tototdată, este şi ceva personal pentru ea, tatăl ei, interpretat de Mads Mikkelsen, este un om de ştiinţă a cărui cunoştinţe sunt dorite de ambele părţi ale poveştii. Detalii complete despre echipa de personaje care se reuneşte pentru a se lupta cu Imperiul, interpretată de cea mai multiculturală distribuţie dintr-un film Star Wars vreodată: Diego Luna, Jiang Wen, Donnie Yen, Riz Ahmed, Forest Whitaker şi Alan Tudyk. O privire în interiorul rândurilor Imperiale, văzute prin ochii unui nou răufăcător: Directorul Orson Krennic, jucat de Ben Mendelsohn, care este nerăbdător să câştige în favoarea Imperiului - şi să evite mânia conducătorului ascuns în spatele unei măşti negre. În final, confirmarea mult aşteptată de fani, de când a fost anunţat acest proiect cinematografic: reîntoarcerea lui Darth Vader.

"Rogue One: A Star Wars Story" va apărea în cinematografele din România pe 16 decembrie.

Trailerul:

Eveniment Pop Art la TNB: expoziţia Andy Warhol şi Slovacia

Timp de peste două luni vor fi expuse, pentru prima dată în România, 85 de lucrări de diverse facturi (desene, printuri, facsimile pe pânză, fotografii, documente), precum şi câteva obiecte personale ale celebrului artist american cu rădăcini slovace.

Cine-i Andy, artistul care a pus-o pe Marilyn Monroe în polimer sintetic

Descendent al unei familii sărace de emigranţi slovaci din Pittsburgh Pennsylvania (părinţii Ondrej şi Julia Warhola, născuţi la Medzilaborce, Slovacia), Andy Warhol studiază la Carnegie Mellon University din Pittsburgh, după care se mută la New York, mediu în care creativitatea sa se dezvoltă plenar. Andy Warhol a impus o abordare revoluţionară a tuturor genurilor de artă pe care le-a practicat - pictură, sculptură, fotografie, muzică, film, modă, literatură. El a încercat, într-un fel, să sincronizeze arta cu timpurile consumismului modern, devenind simbolul unui nou gen artistic - arta pop.

Mai multe detalii, aici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici