CRP se delimitează de practicile GEDP SA în cazul Kamikaze şi va notifica autorităţile locale

Clubul Român de Presă (CRP) a anunţat, miercuri, că se delimitează de practicile incorecte ale GEDP SA, administratorul reţelei de distribuţie Acces Press şi că va transmite autorităţilor locale protestul său faţă de comportamentul incorect al acestei societăţi.

142 afișări
Imaginea articolului CRP se delimitează de practicile GEDP SA în cazul Kamikaze şi va notifica autorităţile locale

Indira Crasnea, preşedintele CRP (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Aşa cum a precizat încă de la iniţierea acestui proiect (n.r.- reţeaua de distribuţie Acces Press), Clubul Român de Presă îl sprijină doar în măsura în care societatea dă dovadă de un comportament corect faţă de editori şi difuzori. Solicităm, din nou, GEDP să facă dovada acestui comportament. Fără o asemenea dovadă, CRP va aduce la cunoştiinţa autorităţilor locale ale Capitalei delimitarea faţă de societatea beneficiară a locaţiilor de difuzare de presă", se spune într-un comunicat al CRP remis Agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, CRP a solicitat Grupului Editorilor şi Difuzorilor de Presa SA (GEDP SA) să-l informeze în legătură cu structura acţionariatului companiei, a Consiliului de Administraţie, procedurile pentru introducerea de noi publicaţii în reţea, aşa cum rezultă din contractele aplicabile în interiorul companiei, precum şi despre situaţia juridică a difuzării publicaţiei Kamikaze în reţeaua de chioşcuri Acces Press.

Clubul Român de Presă reaminteşte că înfiinţarea GEDP a fost rezultatul deciziei Clubului "de a asigura o distribuţie eficientă şi modernă de presă în Bucureşti, ca răspuns la dorinţa Primarului General din acea perioadă, domnul Traian Băsescu, de a interzice distribuţia de presă realizată la tarabe improvizate".

CRP a gestionat "din punct de vedere etic procesul de înfiinţare" al GEDP SA şi a cerut acţionarilor societăţii "garanţii de comportament nediscriminatoriu pe piaţa de difuzare, atât în ceea ce priveşte structura de acţionariat, cât şi în ceea ce priveşte relaţia cu firmele de difuzare de presă".

"Doar în baza acestor garanţii, CRP a sprijinit solicitarea GEDP de a primi de la Primăria Generală a Capitalei concesionarea spaţiilor de difuzare şi a precizat că renunţarea de societate la aceste condiţii duce la delimitarea CRP de Grupul Editorilor şi Difuzorilor de Presă SA", se mai spune în comunicatul CRP.

CRP precizează că "nu a intervenit în deciziile interne sau comerciale ale GEDP, această societate funcţionând independent, în baza propriilor documente, adoptate de acţionarii sau administratorii săi".

Adevărul Holding a acuzat, marţi, în comunicatul referitor la interzicerea difuzării publicaţiei Kamikaze în reţeaua Acces Press, faptul că Sorin Ovidiu Vântu şi-ar etala, astfel, "în toată «splendoarea» murdarele principii de business care au făcut atâta rău pieţei media în ultimii cinci ani".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici