Darren Aronofsky va prezida juriul Berlinalei 2015

Regizorul, scenaristul şi producătorul american Darren Aronofsky va prezida juriul celei de-a 65-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, au anunţat, marţi, organizatorii evenimentului.

61 afișări
Imaginea articolului Darren Aronofsky va prezida juriul Berlinalei 2015

Darren Aronofsky (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Darren Aronofsky s-a remarcat ca un protagonist extraordinar în domeniul cinema-ului contemporan de autor. Prin abordările sale artistice, el a promovat în mod constant limbajul cinematografic şi posibilităţile estetice ale sale. Sunt încântat să îl avem printre noi în calitate de preşedinte al juriului de la Berlinala 2015", a declarat directorul evenimentului, Dieter Kosslick.

"La Berlinală, cinema-ul este întotdeauna interesant şi fascinant. Abia aştept să vizionez cele mai recente filme ale celor mai talentaţi cineaşti ai lumii, într-unul dintre cele mai minunate oraşe de pe planetă", a declarat la rândul său regizorul Darren Aronofsky.

Regizorul, scenaristul şi producătorul american Darren Aronofsky a devenit celebru încă de la debutul său, fiind recompensat în 1998 cu premiul pentru regie la Festivalul de la Sundance, pentru pelicula "Pi". A continuat cu "Requiem for a Dream", primit cu ovaţii la Festivalul de Film de la Cannes în 2000, devenit apoi unul dintre filmele cult ale sfârşitului de secol XX, şi a prezentat la Festivalul de la Veneţia filmele "Fântâna" (2006) şi "Luptătorul/ The Wrestler", cel din urmă fiind premiat cu Leul de Aur în 2008 Acelaşi lungmetraj a fost declarat cel mai bun film al anului de către American Film Institute din Los Angeles. Thrillerul său "Lebăda neagră/ Black Swan" a deschis Festivalul de la Veneţia în 2010, înainte de a deveni o peliculă apreciată de critici, dar şi de public. Acest lungmetraj a primit cinci nominalizări la premiile Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor", dar a trebuit în cele din urmă să se mulţumească cu o singură statuetă - cea câştigată de Natalie Portman la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal".

Cel mai recent film semnat de Darren Aronofsky este "Noe/ Noah", care spune povestea lui Noe şi a arcei sale, dar adăugând şi o dimensiune ecologistă. Filmul, care îl are în rolul principal pe Russell Crowe, a fost lansat la sfârşitul lunii martie şi a obţinut încasări de 359,2 miilioane de dolari pe plan mondial.

Cea de-a 65-a ediţie a Berlinalei se va desfăşura în perioada 5 - 15 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici