"Dincolo de Panama Papers": Cum să realizăm justiţia globală, dezbatere pe 25 mai

Thomas Pogge, profesor de filosofie şi relaţii internaţionale la Yale University, vine la o dezbatere, pentru a răspunde întrebărilor despre evaziunea fiscală, spălarea de bani şi corupţie, pe 25 mai, de la 17:00, la Impact Hub Bucharest.

155 afișări
Imaginea articolului "Dincolo de Panama Papers": Cum să realizăm justiţia globală, dezbatere pe 25 mai

"Dincolo de Panama Papers": Cum să realizăm justiţia globală, dezbatere pe 25 mai

Friedrich-Ebert-Stiftung România invită publicul la o dezbatere din seria de evenimente "România Sustenabilă".

"Recentele dezvăluiri ale documentelor cunoscute sub numele de Panama Papers au adus în atenţia publicului fapte precum evaziunea fiscală, spălarea de bani, corupţia şi alte instrumente imorale folosite de indivizi privilegiaţi sau companii private din întreaga lume. Aceste dezvăluiri reprezintă doar vârful aisbergului şi indică o problemă mai profundă - inegalitatea globală de avere, de venituri şi de influenţă dintre cei săraci şi cei bogaţi. Bogaţii nu doresc, iar săracii nu mai pot să participe la crearea de bunuri publice, iar această situaţie ameninţă societăţile în care trăim cu dezintegrarea. Cum putem realiza justiţia la scară globală, cum putem obţine mai multă transparenţă şi integritate? Cum ar funcţiona un sistem de legi drepte şi care sunt posibilităţile de a-l pune în practică?", scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pagina de Facebook a event-ului, aici.

Thomas Pogge deţine un doctorat în filosofie la Harvard, iar actualmente este profesor de filosofie şi relaţii internaţionale şi director fondator al Programului pentru Justiţie Globală la Yale University. Este membru al Academiei Norvegiene de Ştiinţe şi Preşedinte al Academics Stand Against Poverty (ASAP), o reţea internaţională care îşi propune să crească impactul pe care cercetătorii, profesorii şi studenţi îl au în procesul de combatere a sărăciei globale. Totodată, Thomas Pogge este şi preşedinte al Incentives for Global Health, o echipă ale cărei eforturi se îndreaptă către dezvoltarea de produse farmaceutice complementare celor aflate sub regimul patentelor, pentru a îmbunătăţi accesul la medicina avansată a săracilor din lumea întreagă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici