Dirijorul Israel Yinon a murit în timpul unui concert, în Elveţia

Muzicianul israelian Israel Yinon, în vârstă de 59 de ani, şi-a pierdut cunoştinţa în timpul concertului pe care l-a dirijat în sala KKL (Centrul cultural) din Lucerna şi a murit în cursul serii de joi.

265 afișări
Imaginea articolului Dirijorul Israel Yinon a murit în timpul unui concert, în Elveţia

Dirijorul Israel Yinon a murit în timpul unui concert, în Elveţia

Muzicianul israelian a fost transportat de urgenţă la un spital din apropiere, dar medicii nu au putut să îl reanimeze. Decesul său a fost pronunţat în cursul serii.

Informaţia, publicată vineri de presa din Lucerna, a fost confirmată pentru AFP de un purtător de cuvânt al KKL, celebra sală de concerte din acest oraş elveţian.

Israel Yinon dirija joi seară o reprezentaţie a simfoniei "Eine Alpensinfonie", de Richard Strauss.

Israel Yinon avea în spate o prestigioasă carieră internaţională. Muzicianul israelian a dirijat mai multe orchestre europene, inclusiv Orchestra Simfonică din Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici