Disney desfiinţează 700 de locuri de muncă din divizia de jocuri video

Grupul american Disney a anunţat joi că va desfiinţa 700 de locuri de muncă din divizia sa de jocuri video, Disney Interactive, reprezentând aproximativ un sfert din totalul angajaţilor săi.

2066 afișări
Imaginea articolului Disney desfiinţează 700 de locuri de muncă din divizia de jocuri video

Disney desfiinţează 700 de locuri de muncă din divizia de jocuri video (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al companiei, care a precizat amploarea acestor reduceri de personal, nu a detaliat repartizarea lor geografică, indicând doar că ele se vor întinde la scală mondială. Disney Interactive avea până în prezent aproximativ 2.800 de angajaţi în lumea întreagă.

Decizia intervine "în cadrul eforturilor de recentrare a diviziei pe o serie simplificată de produse digitale de înaltă calitate", a precizat Disney Interactive într-un comunicat. "Aceste măsuri sunt dificile dar necesare pentru strategia noastră pe termen lung, centrată pe o rentabilitate durabilă şi pe inovaţie", se afirmă în acelaşi comunicat.

Divizia Disney Interactive a fost singura din acest grup care a anunţat o pierdere pe ansamblul exerciţiului financiar precedent, încheiat în septembrie 2013, pentru al doilea an consecutiv.

Unul dintre cele mai recente produse ale sale, "Disney Infinity", un joc de platformă, asociat unor figurine inspirate din personajele din universul Disney, a fost totuşi un succes neaşteptat. S-a vândut în 3 milioane de copii pe plan mondial după lansarea sa din august 2013, iar grupul dezvoltă în prezent noi versiuni de jocuri cu super-eroii Marvel şi cu personajele din franciza "Războiul stelelor", potrivit unei surse citate de The Wall Stret Journal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici