Disney pregăteşte o relansare a site-ului său, cu servicii de video-on-demand şi social media

Grupul media american Disney se pregăteşte să îşi relanseze site-ul disney.com, urmând să introducă şi servicii de video-on-demand şi social media, potrivit lui Robert Iger, CEO al companiei.

183 afișări
Imaginea articolului Disney pregăteşte o relansare a site-ului său, cu servicii de video-on-demand şi social media

Disney pregăteşte o relansare a site-ului său, cu servicii de video-on-demand şi social media

"Disney.com este pe cale de a fi relansat", a declarat Iger, în cadrul conferinţei D9, organizată de site-ul informativ All Things Digital, la Rancho Palos Verdes, în California.

Noul site trebuie să fie "o destinaţie pentru tot ce înseamnă Disney", inclusiv jocuri şi video, a mai spus Iger, care prevede că site-ul va genera venituri din publicitate, microplăţi şi diferite forme de abonament.

Pe de altă parte, Iger a recunoscut că, prin această relansare, site-ul Disney ar putea intra în concurenţă cu alte canale de distribuţie digitală la care este partener, precum Netflix şi site-ul Hulu.

"Nu vrem să avem un singur mijloc de distribuţie", a spus Iger.

Şeful Disney a mai spus că site-ul ar putea fi lansat peste circa un an şi că va permite consolidarea grupului, care, în afară de studiourile de film şi parcurile de distracţii Disney, deţine şi canalele de televiziune ABC şi ESPN, printre altele.

"Când ne gândim la Disney, sunt mai multe aspecte pe care le luăm în calcul. Trebuie să strângem totul într-un singur loc", a mai spus Iger.

Pe de altă parte, el a precizat că grupul Disney, care a cumpărat la începutul anului o reţea de socializare pentru copii, TogetherVille, vrea să îşi consolideze prezenţa pe segmentul social.

"Noi avem Club Penguin (serviciu care le permite internauţilor să adopte animale domestice virtuale şi să vorbeasă online cu alţi prieteni, n.r.), dar putem merge şi mai departe. Credem că există şanse să facem un site de socializare pentru copii", a declarat Iger, subliniind că nu este ceva "iminent".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici