Ediţia 2012 a Festivalului Filmului Evreiesc se va desfăşura între 19 aprilie şi 3 mai, la Bucureşti

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Filmului Evreiesc se va desfăşura între 19 aprilie şi 3 mai, la Bucureşti, au anunţat, marţi seara, într-o conferinţă de presă, organizatorii evenimentului, NOI Media Print S.A. şi Fundaţia Culturală Art Promo.

339 afișări
Imaginea articolului Ediţia 2012 a Festivalului Filmului Evreiesc se va desfăşura între 19 aprilie şi 3 mai, la Bucureşti

Ediţia 2012 a Festivalului Filmului Evreiesc se va desfăşura între 19 aprilie şi 3 mai, la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ediţia de anul acesta a Festivalului Filmului Evreiesc se va întinde pe perioada a două săptămâni. O primă săptămână va fi dedicată evenimentelor conexe, precum expoziţiile sau concertele, iar ultima săptămână va fi dedicată filmelor, după cum a spus Paul Ghiţiu, directorul festivalului.

El a precizat că ediţia din acest an a festivalului nu beneficiază de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi se bazează pe eventuali sponsori.

Filmele care vor fi difuzate în timpul festivalului urmează să fie făcute publice în următoarea perioadă.

Prima ediţie a Festivalului Filmului Evreiesc a fost organizată la Bucureşti, între 20 şi 26 iunie 2011. Programul festivalului a inclus atât filme care abordează o gamă de subiecte ale lumii evreieşti, cât şi vernisaje şi concerte, pentru a oferi spectatorilor o viziune asupra unui univers aparte: imaginea evreilor despre ei înşişi şi imaginea evreilor în ochii altor culturi.

Un documentar despre scriitorul Amos Oz, dar şi un film inspirat din viaţa artistului Serge Gainsbourg s-au numărat printre peliculele care au fost prezentate la prima ediţie a Festivalului Filmului Evreiesc. Alături de acestea, bucureştenii au mai putut viziona în cadrul festivalului din 2011 filme din Rusia, Israel, Statele Unite şi Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici